Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
18.09.2015 14:09:23
Deli članek:

Nesrečnici bosta okrevali skupaj

vszi

Obe nesrečni avstrijski športnici, skakalka s palico Kira Grünberg in sinhrona plavalka (obe sta tetraplegičarki) Vanessa Sahinović bosta skupaj opravili rehabilitacijo.

22-letna Kira, ki si je ob nesreči na treningu zlomila peto vretence in ostala tetraplegičarka, se zdravi v rehabilitacijskem centru Bad Häringu, že v ponedeljek pa se ji bo pridružila Vanessa.

Slednja je utrpela hudo poškodbo na evropskih igrah v Bakuju, ko je nepreviden in pijan voznik avtobusa vzvratno zapeljal v skupino deklet iz avstrijske ekipe v sinhronem plavanju. 15-letna Sahinovićeva je utrpela tako hude poškodbe, da od vratu navzdol ne čuti nič več. Vanessa je od operacije naprej v invalidskem vozičku, vendar od avstrijske plavalne zveze ni dobila skoraj nobene podpore. Mnogi so avstrijsko plavalno zvezo ostro kritizirali, ker niti približno ni svoji športnici nudila tako pomoč kot jo je Kiri nudila avstrijska atletska zveza.

Zgodbo o nesrečni plavalki je slišal tudi Kirin menedžer Thomas Herzog in se zelo zavzel za Vanesso ter ji obljubil pomoč. "V tem trenutku ni še nič konkretnega, toda skupno zdravljenje Kire in Vanesse je zagotovo dobra ideja," je dejal Herzog. Toda prvi korak naprej so že storili. Na začetku naslednjega tedna bodo Vanesso prepeljali v rehabilitacijski center Bad Häring, kjer bo po treh mesecih deležna strokovne pomoči.

Kot kaže bodo kljub vsemu omogočili tudi plavalki, da bo imela najboljšo mogočo oskrbo. Dejstvo je, da je bila Kira medijsko veliko bolj izpostavljena in zato deležna tudi večje pomoči, Vanesso pa so nekaj dni po nesreči kar pozabili. Zdaj naj bi to spremenili.