zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

au
au
0 07.08.2015 14:07:02

Kirine fotografije, ki šokirajo tako in drugače

Avstrijski časnik Kronen Zeitung je v današnji številki objavil prve fotografije nesrečne, od vratu navzdol paralizirane Kire Grünberg. Za njimi se skriva dodatno pretresljiva zgodba.

Avstrijski novinarski kolegi so v svet poslali Kirine fotografije iz bolniške postelje v bolnišnici v Innsbrucku, pri tem pa ne gre za nekaj, za kar bi si omenjeni avstrijski časnik prizadeval. Izkazal se je za vzornega in je spoštoval zasebnost skakalke s palico, ki je tako zelo nesrečno padla na treningu in ne bo nikoli več mogla uporabljati ne nog ne rok.


Zato pa je bilo povsem drugače z mnogimi domačimi in predvsem tujimi mediji, ki so do fotografij nesrečnice skušali priti na vse mogoče načine. Z bivakiranjem pred bolnišnico, s ponujanjem nagrad, s podkupovanjem osebja. Pri tem pa so povzročali tak nemir, da so močno motili tako Kiro kot njene najbližje.

"Ker se je dogajal pravi lov na fotografije iz bolnišnice, je Kira to divjanje želela končati. Sama nam je dala te fotografije, in to zastonj! Zdaj upa, da bo imela več miru," so zapisali in objavili posnetke, ki nas pretresejo tako zaradi dekletove usode kot zaradi lakomnosti našega, medijskega sveta.

Ob tem pa so zapisali, da Kirine oči govorijo o tem, da se ne bo predala. In verjetno se boste s temi besedami strinjali, tako kot se strinjamo mi. Ob tem pa se moramo vsi skupaj dobro zamisliti. O marsičem.

Članki iz rubrike