Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Matej Kravcar Njena.si

V Trebnjem pokopali slovenskega glasbenika

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

au
au
0 03.09.2014 20:36:50

V slogu letošnjega poletja

Arsen Perić
25. mednarodni miting v Novem mestu je prinesel slabo vreme in temu primerne rezultate.
Med drugim je Matija Kranjc zmagal v metu kopja in znova presegel 77 m (77,68). "Danes nisem pričakoval, da bom vrgel v "isto luknjo", kot včeraj v Zagrebu. Tudi sebe sem presenetil, približno za dva metra sem vrgel več od pričakovanj. Težko je metati dva dni zapored in to v zelo slabem vremenu. Lepo pa je bilo tokrat tekmovati pred domačo publiko," je dejal Kranjc, ki je za slab meter premagal Čeha Petra Frydrycha (75,86 m).

OPTIMISTIČNA SPRINTERKA
Na 100 m je bila najhitrejša Maja Mihalinec (Velenje) z 11,66 sekunde, na 200 m, kjer je slavila Američanka Tiffany Townsend (23,29), pa ni nastopila. "Že na EP avgusta se mi je zdelo, da šele prihajam v pravo formo. Če bi bili danes pogoji malo boljši, bi bila še hitrejša. Po petih letih študija v ZDA sem se vrnila v domovino in letos prišla do novega osebnega rekorda. Zato optimistično gledam naprej. Verjamem, da lahko tečem še hitreje. Ta sezona je resnično lepa spodbuda za naprej," je menila Mihalinčeva.

Na 1500 m je Jan Petrač (Mass) s 3:49,66 zaostal le za favoriziranim Poljakom Arturjem Ostroweskim (3:46,98). Jan Žumer (Mass) je za razliko od državnega prvenstva tokrat na 100 in 200 m prehitel domačina Gregorja Kokaloviča (Krka). Na 100 m je zmagal z 10,66, Kokalovič je bil štiri stotinke počasnejši, na 200 m pa je član novomeške Krke za Žumrom, ki je tekel 21,19, zaostal 27 stotink. Na daljšem sprintu je Kokalovič sicer dolgo vodil, zmago pa si je Ljubljančan pritekel s silovitim finišem. V skoku s palico je slavil Andrej Poljanec (Krka, 5,10 m).


matija kranjc
Arsen PerićŽELI ZRUŠITI REKORD
Zmage v skoku v daljino se je veselila Nina Djordjevič s preskočenih 6,23 metrov, kar je bil njen edini veljaven skok. Kar štirikrat je imela neveljavne skoke, med drugim ji je peti poskus sodnik odvzel, ker naj bi prekoračila dovoljen čas za pripravo na skok. Nastopila je tako kot Kranjc drugič v dveh dnevih. V Zagrebu, kjer je bila v torek šesta, je deževalo, tako kot med njenim nastopom v dolenjski prestolnici.

Troskokašica Snežana Vukmirović ni bila zadovoljna s preskočenimi 13,35 metri. "Po EP sem si vzela malo premora in mi danes ni šlo tako, kot običajno. Čaka me še 13. septembra ekipno državno prvenstvo v Novem mestu in balkansko ekipno prvenstvo 20. septembra v Ljubljani. Upam, da bo na ekipnem DP vreme lepo in bom 'zrušila' rekord stadiona. Po teh dveh tekmah si bom vzela teden ali dva dni premora, nato pa se bodo začele priprave za naslednjo sezono," je sklenila Vukmirovičeva.
Galerija

Članki iz rubrike