Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
12.08.2014 21:12:16
Deli članek:

Djordjevičeva v finalu skoka v daljino

Grega Wernig

Nina Djordjević je na EP v Zürichu v kvalfikiacijah skoka v daljino preskočila 644 centimetrov in se z 12. izidom uvrstila v finale.

Djordjevičeva je začela s 6,11 metra in bila po uvodni seriji na 19. mestu. V drugem skoku je pristala pri 6,44 metra, kar je 14 centimetrov manj od njenega osebnega rekorda, in napredovala na 10. mesto.

Pred svojim skokom v zadnji (tretji) seriji je bila 12., in s tem še vedno med potnicami v finale. Nato je pristala pri 6,29 metra, za njo pa je skočila le še Ukrajinka Marina Tverdohlib, ki pa ni zmogla preskočiti več kot 6,16 metra in Djordjevičeva se je lahko veselila uvrstitve v finale.

V jutrišnjem finalu si Nina želi popraviti osebni rekord.

"Presenečena sem, kaj ne bi bila. Do konca nisem vedela, ali bom v finalu ali ne, in sem bila precej na trnih. Zdaj pa sem zelo vesela, kaj vesela, presrečna," je govorila Nina, ki ji je res uspelo skoraj nemogoče.

"Želela sem si v finale, toda mislila sem, da bo treba skočiti okoli 6,55 m. No, pa je bilo tudi to, kolikor sem skočila, na srečo dovolj," je še dejala Nina, ki jutri zvečer skače v finalu. "To bo povsem druga zgodba. Poskušala bom izboljšati rezultat iz kvalifikacij, poskušala bom izboljšati osebni rekord. Naredila bom vse, kar lahko, videli pa bomo, kako se bo izteklo," je napovedala Djordjevičeva, kateri je na Letzigrundu pomagal Goran Obradović, trener favoritke za zlato kolajno, Srbkinje Ivane Španović.

"Moj trener Matija Šestak je doma, z Obradovićem pa tako ali tako sodelujemo in mi je pomagal. Sicer pa na tekmi tako ali tako ne maram filozofiranja in za tekmo se znam sama zbrati," je še povedala Nina, ki v teh dneh nima naloge, da poje uspavanke, saj mora to početi njen mož Alen. Zagotovo to počne z veseljem in drži pesti za Nino.