uber, dunaj Svet24.si

V tujini Uber deluje dobro in zgledno, zakaj se ga...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

vila frantar zabret Reporter.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

pogacar obraz Ekipa24.si

Tadej, ti si nor! Kilometer pred ciljem nedeljske ...

zakulisje-kmetije-2023 Njena.si

Napeto kot struna: zaključek šova Kmetija

pogacar vingegaard Ekipa24.si

Kaj so?! Visma udarila po Pogačarju, šef ...

STA
STA
0 15.06.2024 13:24:58

Božič peti, Hočevar šesti v Krakovu

Profimedia
Slovenski kanuist Luka Božič je na tretji tekmi sezone svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Krakovu zasedel peto mesto. V finalu je nastopil tudi Žiga Lin Hočevar, sicer najhitrejši v polfinalu, ki se je na koncu moral zadovoljiti s šestim mestom. Zmagal je Francoz Jules Bernardet.

Francoz je s suvereno vožnjo in časom 91,12 za 2,27 sekunde ugnal Slovaka Mateja Benuša, tretji je bil Britanec Ryan Westley (+ 2,82).

V moškem finalu sta veslala dva Slovenca. Prvi se je na progo pognal 33-letni Božič, primorski kanuist je v današnjem polfinalu z dvema kazenskima sekundama zasedel osmo mesto. V finalu je bil solidno na poti, imel dve sekundi prednosti, a si je na 17. vratcih prislužil kazen. V cilju tako ni bil zadovoljen, čeprav je za nekaj več kot dve sekundi takrat prevzel vodstvo.

Hočevar je v polfinalu postavil najhitrejši čas s 93,29 in za sekundo ugnal Westleyja. V finalu je tako 16-letni evropski prvak iz Tacna in zmagovalec uvodne tekme za svetovni pokal v Augsburgu, startal kot zadnji.

Mladi Slovenec je sicer progo odpeljal brez dotika, a je bil tokrat prepočasen, izgubljal je nekaj malega skozi celoten nastop in se na koncu uvrstil tik za izkušenejšega rojaka Božiča, za katerega je to najboljša letošnja uvrstitev v svetovnem pokalu.


V polfinalu je od Slovencev dopoldan nastopil še Nejc Polenčič, s štirimi kazenskimi sekundami je za rojakom zaostal za 7,88 sekunde in bil 19.

V ženski konkurenci Slovenk ni bilo v finalu. Sta pa v polfinalu veslali Lea Novak in Alja Kozorog, a bili precej oddaljeni od finala. Novak je s šestimi kazenskimi sekundami in zaostankom 14,12 sekunde končala na 25. mestu, Kozorog pa z dvema dotikoma mesto za njo (+ 14,68).

Po kajaku je v kanuju še drugi dan zapored slavila avstralska zvezdnica tega športa Jessica Fox, ki je za več kot tri sekunde ugnala Brazilko Ano Satila in Čehinjo Martino Satkova.

V petek so svoje oddelali kajakaši in kajakašice. Od slovenskih predstavnikov je najvišje končala Ajda Novak, ki je zasedla peto mesto in za zmagovalko Fox zaostala 7,86 sekunde. V moški konkurenci je bil Hočevar prav tako šesti, za prvim Britancem Josephom Clarkom pa je zaostal 2,11 sekunde.

V nedeljo v Krakovu sledijo še tekme v kajakaškem krosu. Na Poljskem sicer od Slovencev ne nastopajo Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Eva Alina Hočevar in Eva Terčelj, ki se pripravljajo na nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Članki iz rubrike