asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.06.2024 20:16:43

Zlati znak Krškega Drejerju, odličen tudi Grmek

Zmagovalni oder v Krškem: z leve Poljak Gala, zmagovalec Drejer in rekorder steze v Krškem, Latvijec Francis Gusts, ki bo tekmec v Italiji našemu Grmeku.
Peter Prašnički
Na kvalitetno zasedeni dirki za zlati znak MO Krško je zmaga odšla na Dansko z Williamom Drejerjem. V Pokalu Franca Babiča je zmagovalec Poljak Jamrog, ki je bil pred letom dni dvakrat drugi. Anže Grmek je navduševal gledalce in odhaja optimističen v Terenzano.

V Krškem je bila na sporedu tradicionalna dirka, že 39. po vrsti, ki se vozi v počastitev občinskega praznika. Zato je bilo razumljivo, da je župan dirko odprl in podelil na koncu priznanja in pokale. Organizator dirke AMD Krško se je moral močno potruditi, da je bila zasedba na dirki zelo kakovostna. Vseeno sta se zgodili dve zamenjavi na startni listi. V zadnjem trenutku je moral mladi Anglež Tom Brennan, ki je bil med favoriti, zamenjati smer poti. Namesto v Ljubljano je moral na ligaško tekmo na Švedsko. Zaradi zapletov z vizumom pa se je moral obrniti domov Ukrajinec Melničuk. Namesto prvega je prišel direktno iz Prage mladi Čeh Daniel Klima, ki je bil rezerva v soboto zvečer na VN Češke, in iz Poljske Lars Skupien. Za mladega Čeha je bila usodna že prva vožnja. V borbi za tretje mesto v zadnjih metrih pred ciljem ga je dvignilo iz motorja in poletel je skozi cilj do ograje in v blazino. Mladenič se je sicer sam dvignil in pobral ter pomahal gledalcem, a se nato odločil, da ne bo več vozil.



Manjši padec pa je doživel tudi domačin Luka Omerzel, ki pa je imel večje težave z motorji. Ravno v tej omenjeni prvi vožnji je gledalce na noge dvignil Ljubljančan Anže Grmek, za katerega je bila to generalka pred kvalifikacijami za SP mladincev v soboto v Italiji. Izvrstno je krenil s starta in pobegnil favoriziranemu Poljaku Jamrogu ter našemu prvaku Maticu Ivačiču in zanesljivo zmagal. S tem so se dvignili apetiti tudi na stadionu. Mladi Ljubljančan, ki bo še tri leta mladinec, je vozil odlično tudi v nadaljevanju. Žal mu je malce ponesrečen start v zadnji vožnji preprečil stopničke na dirki. Takrat je imel za nasprotnike Nemca Dilgerja, ki ga je kmalu prehitel, in Latvijca Ansvielusisa ter mladega Čeha Maceka. Bil jima je blizu, toda ni ju uspel prehiteti. Toda tudi peto mesto je zanj odličen rezultat, boljši od pričakovanj. Je pa malce razočaral državni prvak Matic Ivačič, ki mu domača proga, kjer je začel dirkati, ne ustreza. Od Slovencev nastopili še Štojs, Omerzel in mladi Kuny, ki pa so odpeljali v skladu s pričakovanji. Dirka je pripadla mlademu Dancu Williamu Drejerju, drugi je bil Poljak Adrian Gala in tretji Latvijec Francis Gusts. Ivačič je bil enajsti, trinajsti je bil Štojs in šestnajsti Omerzel.



Po koncu rednega dela dirke je najboljša osmerica odpeljala še za pokal legende krškega spidveja Franca Babiča. V prvem polfinalu je Grmek navdušil z vožnjo in premagal tudi zmagovalca dirke Drejerja. V finalu je Poljak Jakub Jamrog dobro startal in zaprl na notranji strani Grmeka ter potem zanesljivo zmagal pred Italijanom Pacom Castagno. Naš Anže se je trudil in boril, toda tekmeca mu nista pustila prostora.



Krčani so dobro spravili pod streho to mednarodno dirko. Za mladega Anžeta pa prihaja sobota in to v Terenzanu v Italiji, kjer mu je cilj uvrstiti se med prve štiri in v finale mladinskega SP. Prvo dirko imajo mladi že 15. junija v Malilli na Švedskem, kjer bo na sporedu tudi VN Švedske.



Izidi dirke z zlati znak Krškega

1. W. Drejer (Dan) 14
2. A. Gala (Pol) 13
3. F. Gusts (Lat) 11
4. P. Castagna (Ita) 11, 5. A. Grmek 10, 6. L. Skupien (Pol) 10, 7. J. Jamrog (Pol) 10, 8. R. Ansvielusis 8, 9. N. Covatti (Ita) 8, 10. R. Chmiel (Pol) 7, 11. M. Ivačič 6, 12. J. Macek (Češ) 5, 13. D. Štojs 3, 14. M. Dilger (Nem) 3, 15. N. Percotti (Ita) 1, 16. L. Omerzel 0, 17. D. Klima (Češ) 0, 18. J. Kuny 0


Pokal Franca Babiča
1. J. Jamrog, 2. P. Castagna, 3. A. Grmek, 4. A. Gala
Galerija

Članki iz rubrike