asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 02.06.2024 18:18:41

Tim Gajser v Nemčiji do novega odličnega rezultata! Slovenski motokrosist je ...

Profimedia
Slovenski motokrosist Tim Gajser je osvojil drugo mesto na dirki svetovnega prvenstva v nemškem Teutschenthalu v elitnem razredu MXGP. V prvi vožnji je bil tretji, v drugi pa je končal na drugem mestu. V seštevku SP je vodstvo spet prevzel današnji zmagovalec Prado, Gajser zaostaja le dve točki.

Gajser je v Nemčijo prišel kot vodilni v SP z rdečo startno številko, ki jo je obdržal tudi po sobotnih kvalifikacijah, saj je bil najhitrejši. Za njim sta se zvrstila Prado in Francoz Romain Febvre.

Danes Gajserju v prvi vožnji ni šlo vse po načrtih, že po startu je bil tretji, vmes za nekaj krogov zdrsnil na peto mesto, pa se potem spet vrnil na tretje. A je bil precej oddaljen od zmage, saj je Prado brez težav zadržal prednost, ki jo je imel večji del prve vožnje. Febvre je vožnjo končal predčasno z odstopom.

V drugi vožnji je bil Gajser bolj konkurenčen, na sredini se je s tretjega mimo Nizozemca Jeffreyja Herlingsa prebil na drugo in potem nekaj časa manjšal razliko za vodilnim Špancem. A še preden bi ga lahko napadel, je ob prehitevanju za krog zaostalih dirkačev spet izgubil stik s Pradom in tako ostal na drugem mestu.


V seštevku dirke mu je to prineslo drugo mesto z enakim točkovnim izkupičkom, kot ga je imel tretji Herlings (42 točk), Prado je dobil vseh možnih 50.

S takšnim razpletom je Prado tudi skočil na vrh seštevka, ima 402 točki, dve manj pa Gajser. Tretji je zdaj Herlings (336), saj Febvre v drugi vožnji ni nastopil.

Drugi slovenski predstavnik na dirki v tem razredu Jan Pancar je v prvi vožnji po 23. izhodišču v kvalifikacijah sprva nazadoval, potem pa se je prebijal naprej, a le do 22. mesta. Bolje mu je šlo večji del druge vožnje, v kateri je vozil na 11. mestu, nekaj krogov tudi na desetem, potem pa je v zadnjem krogu izgubil pet mest in vožnjo končal kot 16. V seštevku dirke je to pomenilo 20. mesto in pet točk v SP.

Naslednja preizkušnja bo že čez teden dni v latvijskem Kegumsu.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike