Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.08.2022 17:05:25

Gajser v kvalifikacijah Finske šesti

Profimedia
Slovenski dirkač Tim Gajser je v kvalifikacijah dirke svetovnega prvenstva v motokrosu na Finskem danes osvojil šesto mesto. Najhitrejši je bil Francoz Romain Febvre. Gajser lahko v nedeljo tri dirke pred koncem sezone že postane svetovni prvak razreda MXGP.

Gajser ima v skupnem seštevku 115 točk naskoka in če bo prednost po dirki v Hyvinkääju v nedeljo popoldne znašala vsaj 100 točk, bo četrtič po letih 2016, 2019 in 2020 svetovni prvak v razredu MXGP.

Švicar Jeremy Seewer je na zadnjih dirkah za nekaj točk zmanjšal zaostanek za Gajserjem, a ker so do konca vključno s finsko preizkušnjo le še tri dirke, ima slovenski dirkač vseeno še vedno daleč najboljše možnosti za osvojitev naslova v tej sezoni.

V SP ima Gajser 645 točk, Seewer 530, tretji je Španec Jorge Prado s 496, ki je obenem zadnji, ki ima - resda bolj ali manj le še teoretične - možnosti za naslov.



V današnjih kvalifikacijah je za Febvrejem, lani drugim v seštevku sezone, ki je osvojil najboljši položaj prvič po letu 2020, drugi dosežek pripadel Nizozemcu Brianu Bogersu, drugi je bil njegov rojak Glenn Coldenhoff. Oba tekmeca Gajserja v seštevku sta končala pred njim, Seewer je bil četrti, Prado pa peti.

Jan Pancar si je v razredu MX2 privozil deseto startno izhodišče. Najhitrejši je bil vodilni v SP Belgijec Jago Geerts, drugi Nizozemec Roan Van De Moosdijk, tretji pa Danec Mikklel Haarup.

V nedeljo bo prva vožnja VN Finske v razredu MXGP ob 13.15 po slovenskem času, druga pa ob 16.10. V razredu MX2 pa bosta vožnji ob 12.15 in 15.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike