stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 04.08.2022 17:16:01

Gajser mirno na Švedsko po nove točke

Profimedia
Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo ta konec nadaljevalo s preizkušnjo v švedski Uddevalli. Prepričljivo prvi v seštevku elitnega razreda MXGP Tim Gajser lahko, če se bo vse obrnilo v njegov prid, morda že potrdi naslov prvaka, bolj verjetno pa bo naredil še zadnji korak na poti do lovorike. Na Švedskem bo v razredu MX2 nastopil tudi Jan Pancar.

Gajser na prejšnji dirki v Lommelu ni blestel, a je tudi s sedmim mestom ostal na vrhu skupnega seštevka. V Belgiji namreč tudi njegov najbližji tekmec Švicar Jeremy Seewer ni izkoristil slabšega Gajserjevega nastopa, tako da se je v seštevku prednost Slovenca s prejšnjih 125 točk zmanjšala le za tri in zdaj znaša 122.

Gajser je skupno zdaj pri 605 točkah, Seewer jih ima 483, tretji je Španec Jorge Prado s 465.

Do konca sezone 2022 so le še štiri dirke in septembra še preizkušnja za pokal narodov v ZDA. To pomeni, da je v SP teoretično na voljo še 200 točk in če bi imel Gajser po koncu dirke v Uddevalli 150 točk prednosti, bi lahko že slavil naslov prvaka za letos. A bolj verjeten je scenarij, da bo na Švedskem razlika med njim, Seewerjem in Pradom ostala približno enaka, odločitev o novem prvaku (lanski Nizozemec Jeffrey Herlings letos zaradi poškodbe ne nastopa) padla na naslednji dirki na Finskem, ki bo 14. avgusta.

"V zadnjih tednih sem skušal spet priti v normalen ritem in spet uživati na motorju. Zadnja dirka v Lommelu ni bila najboljša in je pomenila razočaranje, toda tega zdaj ne morem več spremeniti. Zdaj moram na Švedskem dati vse od sebe in prepričan sem, da to zmorem. Proga v Uddevalli mi je všeč in veselim se, da se po nekaj letih spet vračamo tja, pa tudi srečanja z mojimi skandinavskimi navijači," je dejal Gajser za spletno stran svoje ekipe Honda.


Uddevalla sicer velja za eno starejših prizorišč v svetu motokrosa. Prvič so tam dirko priredili leta 1958, doslej so izvedli 23 dirk na najvišji ravni, zadnjo leta 2019, ko je zmagal Nizozemec Glenn Coldenhoff.

V razredu MX2 na Švedsko kot vodilni prihaja Belgijec Jago Geerts s 590 točkami, je pa v tem razredu boj za skupno zmago precej bolj izenačen, saj Francoz Tom Vialle zaostaja le 23 točk.

Slovenski dirkač Jan Pancar je na zadnji dirki v Belgiji dosegel najboljšo uvrstitev doslej na zahtevnem mivkastem terenu, iztržil pa 11. mesto in dobil 18 točk.

Pancar bo na Švedsko prišel kot 12. voznik sezone v MX2 z 200 točkami.

Vožnji v razredu MXGP bosta v nedeljo v Uddevalli na sporedu ob 14.15 in 17.10, v razredu MX2 pa ob 13.10 in 16.15.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike