volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 13.04.2022 19:19:56

Žagarju posebno povabilo za dirko SP na Hrvaškem

Mediaspeed.net
Najboljši slovenski voznik speedwaya Matej Žagar bo 30. aprila s povabilom organizatorja nastopil na prvi dirki nove sezone svetovnega prvenstva, ki bo v Goričanu na Hrvaškem, je sporočila Avto-moto zveza Slovenije (AMZS).

Slovenski navijači, ki so v preteklih sezonah pogrešali dirke za svetovno prvenstvo v bližnji okolici, bodo lahko imeli po večletnem premoru spet priložnost obiskati speedway dirkanje na najvišji ravni na stadionu v Goričanu.

Žagar si v lanski sezoni s 13. mestom v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ni zagotovil obstanka med elito. Zato bo tokrat zelo motiviran. "Izredno sem vesel povabila organizatorja s Hrvaške. Na stadionu v Goričanu sem se vedno dobro počutil in dosegel veliko lepih rezultatov. Vse navijače vabim, da se vidimo na dirki 30. aprila," je v izjavi za AMZS dejal 39-letni Žagar.


V Goričanu je Žagar nazadnje vknjižil dve zmagi na dirkah grand prix challenge v letih 2019 in 2020. Nastop na kvalifikacijski dirki v lanski sezoni, ki je bila znova na tem prizorišču, je moral zaradi poškodbe odpovedati.

Kot rezerva je med povabljenci tudi drugi slovenski predstavnik Nick Škorja. Oba Slovenca sta progo v Goričanu preizkusila v začetku letošnje sezone v sklopu spomladanskih priprav, v zadnjih dneh pa sta Žagar v poljski ligi in Škorja na odprtem prvenstvu Italije že okusila tekmovalno sezono.

Serija svetovnega prvenstva se z dirko na Hrvaškem začenja v sveži preobleki. Pod okriljem novega promotorja tekmovanja Discovery Sports Events bo letos na sporedu 11 dirk za točke SP.

Značke: speedway, spomenik

Članki iz rubrike