pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 13.04.2022 18:00:00

Kegljači Lokomotive slovesno obhajali 70-letnico

Igralci ljubljanske Lokomotive so spodobno proslavili 70-letnico obstoja.
psno
V športnem delu na troboju zmaga Lokomotivi iz Maribora, domači so bili tretji. Na drugo mesto so se uvrstili igralci iz Međimurja.

Lokomotiva iz Ljubljane je slovesno praznovala svojo 70-letnico ustanovitve kluba. Da bi bila proslavitev tudi čim bolj športna, so se odločili, da s sorodnimi klubi organizirajo kegljaški troboj. Povabili so soimenjaka iz Maribora, ki je letos doživel svoje zlate trenutke, saj so se uvrstili v 1. B ligo vzhod. Tretji nastopajoči klub pa je prišel iz Hrvaške, oziroma bolje rečeno iz Međimurja, iz Čakovca in nosi ime Željezničar. Vse tri ekipe tako prihajajo iz železniškega gospodarstva. Tako imajo vsi nekako enak predznak. Toda zlati časi so seveda minili, ko so iz tega vira črpali sredstva za tekmovanja. Zdaj se morajo vsi v veliki meri znajti sami. In o vsem tem so se potem nastopajoči lahko tudi pogovorili na prijateljskem druženju, kjer so nekateri zaslužni za delovanje pri Ljubljančanih dobili tudi priznanja.



V trem troboju rezultati niso bili v prvem planu. A so vseeno vsi igralci dali od sebe svoj maksimum. Po pričakovanju so bili najboljši člani Lokomotive, ki prihajajo iz Maribora, sicer novih 1. B ligašev, ki so skupno podrli lepih 3319 kegljev. Drugi so bili gostje iz hrvaškega Čakovca, igralci Željezničarja, ki so podrli 98 kegljev manj. Na tretjem mestu pa so končali domačini, igralci domače Lokomotive, ki so podrli 3041 kegljev. Pri domačih »lokosih« se je videlo, da so utrujeni, saj so bili vsi igralci tudi vpeti v organizacijo tega jubileja. Najboljša posameznika na tem troboju sta bila Mariborčan Mirko Harc in igralec iz Hrvaške Predrag Turk, ki sta podrla po 586 kegljev. Za domačine pa je bil najuspešnejši Željko Paradžik, ki se je zaustavil na 553 podrtih kegljih.



S tem trobojem je Lokomotiva slovesno proslavila 70-letnico nastanka kluba. Na sami tekmi, ki je bila odlično izpeljana, so bili v pomoč člani Taborske Jame, ki so tudi s kegljiščem na Staničevi za Bežigradom omogočili, da je lahko ta troboj maksimalno uspel. Zelo zadovoljen pa je bil v prvi vrsti tudi aktualni predsednik Lokomotive Stevo Govedarević.

Galerija

Članki iz rubrike