sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

(sm)
(sm)
0 13.04.2022 11:12:50

Slovenci z zlatim ščitom

La Perosina, zmagovalci turnirja četvork Targa d'oro
BZS
Znameniti turnir četvork Targa d'oro – Zlati ščit v italijanskem Alassiu je še drugič zapored osvojila La Perosina, za katero sta nastopala tudi Davor Janžič in Jure Kozjek. Slovenska zasedba Agrochem Hrast je slavila na turnirju Targa Bis, na državnem prvenstvu v bližanju v krog U-11 v Idriji pa je bil najboljši Anže Trobec iz ljubljanskega Krima.

Največji turnir četvork na svetu Targa d'oro je prinesel nov imeniten uspeh za slovensko balinanje. Zmaga je v konkurenci več kot 300 ekip pripadla italijanski zasedbi La Perosina, ki je v dramatičnem finalu s 7:6 premagala Gaglianico. Za zmagovalno zasedbo so zaigrali Davor Janžič, Jure Kozjek, Matteo Mana in Michele Data.

V močni konkurenci na sam vrh

"Zmaga na takšnem turnirju je imeniten uspeh, še posebej pa sem ponosen, da mi je uspelo slaviti še drugič zapored. Pogoji za igranje so bili predvsem prvi dan, ko smo igrali na zunanjih igriščih, zelo zahtevni. Gre za tradicionalen turnir, na katerem so letos nastopile tudi številne francoske četvorke. Po težavah zaradi korone je bil letošnji turnir ponovno na najvišji ravni in z odlično igro smo se zavihteli na sam vrh," je dogajanje v Liguriji pokomentiral Janžič, Kozjek pa je dodal: "Sestavili smo zelo kakovostno četvorko. Prikazali smo zelo dobre predstave in bili zbrani v odločilnih trenutkih. Zmaga v takšni konkurenci je nekaj posebnega."

Kraševci osvojili Targo Bis

Alassio so zadovoljni zapuščali tudi balinarji Agrochema Hrasta Erik Čeh, Gregor Sever, Erik Petrič in Branko Urdih, ki so po izpadu iz glavnega turnirja nastopili na Targi Bis in si priigrali prestižno prvo mesto. V konkurenci ženskih dvojic je slovenska Francozinja Nelly Škoberne osvojila drugo mesto.

Trobec najboljši mladi bližalec

Na državnem prvenstvu v bližanju v krog U-11, ki ga je v soboto in nedeljo gostil BK Kolektor Idrija, je zlato medaljo osvojil član ljubljanskega Krima Anže Trobec. Drugo mesto je zasedel Jakob Kobal (BK Postojna), tretje si je priborila domačinka Hanna Julardžija, četrto pa je osvojil Žan Dajčman (BK Postojna). Z odličnimi nastopi se je izkazalo vseh 35 nastopajočih balinark in balinarjev.

"Mladi so prikazali kar nekaj odličnih predstav. Obenem so preživeli dva zabavna dneva in se ob tekmovanju družili, tako da je državno prvenstvo povsem upravičilo pričakovanja. V Komisiji za mladino že načrtujemo tudi državno prvenstvo v zbijanju za to starostno kategorijo," je pojasnil selektor mladih reprezentanc David Šircelj.

Predsednik Komisije za mladino Anton Trobec je dodal: "Za nami je še en super dogodek. Lepo je bilo videti mlade, ki so se zabavali in družili ter nasploh uživali."

Pred vrati ženski pokal

Balinarska zveza Slovenije (BZS) in Komisija za žensko balinanje vabita klube in društva območnih balinarskih zvez k sodelovanju na tekmovanju za pokal BZS v kategoriji članic. Število udeležencev ni omejeno. Predvideni termini, ki so objavljeni v koledarju tekmovanj, se lahko spremenijo glede na število prijavljenih ekip. Igralke lahko nastopijo v pokalnem tekmovanju na podlagi Pravilnika o tekmovanjih, nastop pa je obvezen za klube 1. lige – članice.

Zainteresirani klubi in društva območnih balinarskih zvez pošljite prijave do petka, 29. 4. 2022, na elektronski naslov Komisije za žensko balinanje: kzb@bzs.si (sm)

Članki iz rubrike