900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 14.08.2021 15:32:04

Martin v zadnjih sekundah do drugega zaporednega pole positiona

Profimedia
Španski dirkač Jorge Martin (Ducat) je bil najhitrejši v kvalifikacijah velike nagrade Avstrije za motocikliste v Spielbergu. Za tretji najboljši startni položaj v kraljevskem razredu je prehitel drugega Francoza Fabia Quartararoja (Yamaha) in tretjega Italijana Francesca Bagnaio (Ducati).

Martin je z najboljšega startnega položaja prvič v karieri dobil preizkušnjo na tem dirkališču že pretekli konec tedna (VN Štajerske). Tokrat je bil za tretji najboljši startni položaj v motoGP v kvalifikacijah še tri desetinke hitrejši kot teden dni prej, za las pa je ugnal Quartararoja, ki ostaja pri 15 "pole positionih" v elitnem razredu.

Iz druge vrste bodo startali Francoz Johann Zarco (Ducati), Španec Marc Marquez (Honda) in Avstralec Jack Miller (Ducati). Poslavljajoči se Italijan Valentino Rossi bo dirko začel z 18. mesta.


V najšibkejšem razredu moto3 bo s prvega startnega mesta nedeljsko dirko prvič po štirih letih začel Italijan Romano Fenati pred Japoncem Tatsukijem Suzukijem in Špancem Jeremyjem Alcobo.

Glavni del kvalifikacij v razredu moto2 bo na vrsti ob 15.35.

Dirkaški spored za VN Avstrije se bo začel ob 11. uri z dirko moto3, ob 12.20 bodo startali v razredu moto2, ob 14. uri pa v kraljevskem razredu.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike