stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 09.12.2020 15:12:16

Mercedes bo izpolnil željo Grosjeanu

Francoz Romain Grosjean, ki je zaradi okrevanja po nesreči na prvi od dveh dirk formule 1 v Bahrajnu zapustil karavano in ne bo nastopil na zadnji dirki sezone, bo morda v naslednjem letu dobil priložnost sesti v zmagoviti dirkalnik ekipe Mercedes.

Danes so se, kot poroča spletna stran tekmovanja, pri ekipi svetovnih prvakov odločili, da bodo, če se ne bo javil nihče drug, izpolnili željo Francozu, ki še nima sedeža za naslednjo sezono.

Nedavno je namreč Grosjean dejal, da bo, če ne bo dobil mesta v eni od ekip za sezono 2021, poklical vsa moštva in jih prosil, naj mu omogočijo vsaj kakšen zasebni test in deset ali 15 krogov v njihovem dirkalniku.

Zdaj je že jasno, da ne bo več mogel sesti v dirkalnik ekipe Haas, za katero je vozil letos. Na zadnji dirki ga zaradi okrevanja po opeklinah na rokah ne bo, v naslednji sezoni pa nima več pogodbe s to ekipo.

Njegovo željo po zasebnem testiranju so očitno pripravljeni uslišati pri Mercedesu. Ko so vodjo moštva Tota Wolffa vprašali, ali bi bil to pripravljen storiti, je dejal: "Če bo to mogoče in če se ne bo nihče od njegovih nekdanjih ekip spomnil nanj, potem bomo to naredili mi."

grosjean

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike