Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 08.12.2020 16:26:53

Mok je poimenoval kar BANDA

Profimedia
Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko se je besno odzval na izključitev iz olimpijskega gibanja in iger v Tokiu 2021, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Za nacionalno tiskovno agencijo Belta je ocenil, da naj zadevo rešuje sodišče. "Pa naj Bach (predsednik Moka Thomas Bach) in njegova banda povedo, kaj sem storil."

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je Lukašenka v ponedeljek izključil iz vseh aktivnosti, povezanih z olimpizmom, vključno iz iger v Tokiu prihodnje leto. Mok Lukašenku očita, da kot predsednik tamkajšnje države in nacionalnega olimpijskega komiteja športnikov ni primerno zaščitil pred politično diskriminacijo.

Številni športniki so Lukašenka, ki ga številni v Evropi označujejo za samodržca in zadnjega diktatorja, kritizirali zaradi nasilja in političnega pregona v državi. Zaradi udeležbe na protivladnih demonstracijah so beloruske oblasti številne športnike celo zaprle ali pa jih denarno kaznovale. Del športnikov je celo emigriral v tujino, kjer iščejo način za pripravo na olimpijske igre.



Belorusija je vse od avgusta v težki notranjepolitični krizi. Zdaj 66-letni Lukašenko se je vnovič razglasil za zmagovalca volitev, na katerih naj bi prejel kar 80,1 odstotka glasov. Opozicija pa je mnenja, da je prava zmagovalka volitev Svetlana Tihanovska, kar je sprožilo demonstracije v Minsku, ki trajajo že več mesecev.

Nasprotniki vlade zahtevajo Lukašenkov odstop, takojšnjo izpustitev vseh političnih zapornikov in vnovične volitve. Po nasilnem posredovanju policije pozivi dobivajo vse več privržencev. Dogajanje podrobno spremlja ves svet, med drugimi Lukašenka ne priznava za beloruskega predsednika tudi Evropska unija.

Članki iz rubrike