Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 01.12.2020 16:36:59

SREČNI Grosjean opisal TRENUTKE GROZE! Mislil sem, da bom UMRL, potem sem …

Reuters
Romain Grosjean je v nedeljo čudežno ubežal smrti.

Pri 221 kilometrih na uro se je čelno zaletel v zid, njegov dirkalnik je prelomilo na pol, prizorišče hude nesreče z razbitinami in Romainom Grosjeanom vred so v hipu ujeli plameni. Francoz, ki je po slabe pol minute kot v filmu stopil iz ognja, je iz bolnišnice zdaj opisal trenutke groze.

»Ne vem, ali je to bil čudež, v vsakem primeru pa bom rekel, da še ni prišel čas za mojo smrt,« je povedal za Marco in opisal sekunde, ki jih je preživel v goreči razbitini. »Zdelo se mi je veliko dlje kot 28 sekund. Moj vizir se je takoj obarval v oranžno, videl sem plamene z leve strani dirkalnika. Veliko stvari mi je šlo po glavi, vključno z Nikijem Laudo. Rekel sem si, ne želim tako končati. Ne zdaj. Nato sem se spomnil na svoje otroke in si rekel, da moram priti ven. Roki sem dal v ogenj, čutil, kako se cvreta na šasiji. Ko me je nekdo potegnil, pa sem vedel, da sem zunaj,« je dogajanje slikovito opisal.

Kot je še dejal, je to najhujša nesreča, kar jih je kadarkoli videl. Dirkalnik je eksplodiral, zajel ga je ogenj. »Videl sem svojo smrt, zdaj se počutim, kot bi se rodil na novo. Priti ven iz plamenov tistega dne je bilo nekaj, kar me bo zaznamovalo za vedno.«

Članki iz rubrike