900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 11.10.2020 19:29:10

KAKŠEN POKLON, KAKŠNA MONTAŽA! Hamilton ali Schumi v enem videu (video)

Reuters
Britanec Lewis Hamilton se je z današnjo zmago na večni lestvici po številu zmag v formuli 1 izenačil z legendarnim Nemcem Michaelom Schumacherjem.

Pravzaprav je bilo le vprašanje časa, kdaj bo rekord Schumacherja, za katerega se je zdelo, da bo po koncu njegove kariere ostal za vselej, padel. Hamilton je bil v zadnjih sezonah neustavljiv na poti do 91 zmag, zadnjo stopničko bi lahko prestopil na prejšnji dirki v Rusiji, kjer pa je po kazni končal šele na tretjem mestu. Novo priložnost je dobil danes in jo tudi izkoristil.

Po koncu je Hamilton doživel lepo presenečenje. Med pogovorom ob koncu dirke oziroma med dajanjem izjave je do njega stopil Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka, in mu izročil darilo: čelado Michaela Schumacherja v značilni rdeči barvi. S takšno je starejši Schumacher nastopal v sezoni 2012, svoji zadnji v formuli 1.


"Čestitke. To je darilo naše družine. Izjemen dosežek," je Mick Schumacher pospremil darilo. Mlajši Schumacher bi moral sicer ta konec tedna prestati prvi uradni test v formuli 1, toda ker so v petek zaradi slabega vremena odpovedali proste treninge, bo moral na to še malo počakati.

"Ne vem, kaj naj rečem. Kar nekaj časa bom potreboval, da se zberem. Michaela zares spoštujem," je dejal vidno ganjeni Hamilton in dodal: "Šele ko sem se napotil iz dirkalnika, sem spoznal, kaj mi je uspelo. Da sem izenačil rekord. A brez moje izjemne ekipe mi to ne bi uspelo, zato velika zahvala vsem."

Izenačitvi rekorda se je na čudovit način poklonila tudi uradna spletna stran formule ena. V kratkem videoposnetku so namreč v eno združili Hamiltona in Michaela Schumacherja.

Članki iz rubrike