Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 11.10.2020 17:07:50

GAJSER vse bližje naslovu prvaka

Instagram/Tiga243
Slovenski motokrosist Tim Gajser je dirko svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v španskem Intu Xanaduju - Arroyomolinosu končal na drugem mestu. Gajser je bil tretji v prvi in drugi v drugi vožnji. Zmagal je domačin Jorge Prado. V seštevku SP pa ima Gajser zdaj že 24 točk naskoka.

Gajser je prejšnji teden trojček dirk v Mantovi končal s prvo zmago v sezoni in povečanjem vodstva v SP. Pred Španijo je imel 11 točk naskoka pred Italijanom Antoniem Cairolijem in 30 pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

Zdaj je Gajser prednost še povečal, saj sta oba zasledovalca ostala za njim, tako da ima zdaj 441 točk, Cairoli (danes je bil šesti) pa 417, danes sedmi Seewer pa 396.

Za Pradom je na drugem mestu prve vožnje končal Francoz Romain Febvre. V drugi vožnji pa je za zmagovalcem Pradom in Gajserjem Febvre končal kot tretji.


V seštevku dirke je tako zmagal Prado s polnim izkupičkom 50 točk, drugi je bil Gajser z 42, tretji pa Febvre z enakim točkovnim izkupičkom.

V Španiji je nastopil tudi Jan Pancar v razredu MX2, ki je v prvi vožnji z 20. mestom še ujel eno točko, v drugi je bil 18., kar mu je skupno prineslo 20. mesto. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred Belgijcem Jagom Gertosm in Dancem Thomasom Kjerom Olsnom.

Skupno je v SP prvi Vialle s 525 točkami, Pancar je 20. z 78.

Naslednja dirka bo naslednji teden VN Flandrije v belgijskem Lommelu.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike