Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 11.10.2020 19:09:58

KAKŠEN GOSPOD! Preberite si odziv FEDERERJA na Nadalovo izenačitev rekorda

Reuters
Roger Federer, švicarski teniški zvezdnik, ki je zaradi poškodbe že zaključil sezono, je na družbenih omrežjih čestital Špancu Rafaelu Nadalu za 20. naslov na turnirjih velike četverice. S tem je 34-letnik z Majorke izenačil rekord Federerja, oba pa imata zdaj tri naslove na grand slamih več od Srba Novaka Đokovića.

"Vselej sem do mojega prijatelja in šampiona Rafaela Nadala čutil neizmerno spoštovanje. Kot moj največji tekmec v dolgih letih sem prepričan, da sva drug drugega prisilila, da sva postala boljša igralca," je zapisal 39-letnik iz Basla na družbenih omrežjih.

"Zame je velika čast, da mu lahko čestitam ob osvojenem 20. naslovu na turnirjih za grand slam. Še posebej izjemno je dejstvo, da je na igriščih Rolanda Garrosa zmagal neverjetnih 13-krat, kar je zagotovo eden največjih dosežkov v športu," je dodal prav tako zmagovalec 20 turnirjev za grand slam.


Za konec je Švicar, ki je letos nastopil zgolj na OP Avstralije, kasneje pa je zaradi poškodbe kolena predčasno zaključil s koronavirusom zaznamovano sezono, dodal še: "Upam, da je številka 20 zgolj naslednji korak v nadaljevanju najine poti."

Teniška sezona na turnirjih velike četverice je tako končana. OP Avstralije je dobil Đoković, OP ZDA Avstrijec pa Dominic Thiem. Travnati grand slam v Wimbledonu pa je bil zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedan.

Preostanek sezone 2020 bo z izjemo turnirja na Sardiniji prihajajoči teden, v celoti potekal v dvoranah na trdi podlagi.

Značke: tenis, rekord

Članki iz rubrike