danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

primož roglič, tadej pogačar Svet24.si

Pogačar s "športnim ropom" prijatelja, ki ga ...

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

Infekcijska klinika v Ljubljani Svet24.si

Matjaž Jereb: Najmlajša bolnica na intenzivni ...

Matej Tonin Necenzurirano

Za življenja gre? Ne, za vojaške helikopterje.

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

STA
STA
0 22.07.2020 12:21:17

SP v ironmanu 2020 nova žrtev covida-19

Reuters
Letošnje svetovno prvenstvo v ironmanu, triatlonu na Havajih je dokončno odpovedano zaradi koronavirusne pandemije, so danes sporočili organizatorji. Slovito tekmovanje v Koni so sprva sicer preložili z oktobra na februar 2021, ki bi štel za letošnjo edicijo, vendar je pandemija onemogočila tudi ta termin.

"Zelo smo razočarani, da prvič v naši 43-letni zgodovini ne bomo gostili svetovnega prvenstva v ironmanu," so zapisali organizatorji v izjavi za javnost.

Dodali so, da je ob "trenutnem stanju glede pandemije v svetu z omejitvami meja in potovanj in nezmožnostjo organizacije kvalifikacijskih tekem nemogoče organizirati tekmovanje". "Naša želja je, da vsem športnikom zagotovimo čim bolj enakovredne priprave, zato smo se odločili za odpoved tekme," so še zapisali.

Havajski ironman, ki ga sestavlja 3,86 kilometra plavanja, 180,2 km kolesarjenja in 42,2 km teka, bo po novem 9. oktobra 2021.

Vsi športniki, ki so se že kvalificirali za izvedbo 2020, bodo lahko nastopili tudi leta 2021 ali 2022, so še potrdili organizatorji.

Že pred časom je koronavirusna pandemija povzročila tudi odpoved evropskega prvenstva v ironmanu v Frankfurtu, ki bo po novem 27. junija 2021.

Značke: triatlon, sp, koronavirus

Članki iz rubrike