Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.04.2020 18:57:21

SIJAJNA GESTA! Đokovićeva fundacija priskrbela drago zdravstveno opremo

Profimedia
Fundacija Novaka Đokovića je bolnišnicam v Kragujevcu in Beogradu za boj proti koronavirusu priskrbela osem respiratorjev, 20 monitorjev za spremljanje stanja bolnikov ter aparat za računalniško tomografijo, poroča Srbska tiskovna agencija TanjuG.

To sta zgolj prvi pošiljki, ki sta prispeli v bolnišnice po Srbiji, so zapisali v uradni izjavi fundacije, ki po posredovanju Novaka Đokovića in njegove žene Jelene v njuni domovini pomaga v boju z novim koronavirusom.

Klinični center v Kragujevcu je prejel štiri respiratorje in 20 monitorjev, oddelka za pulmologijo in infektologijo v beograjski kliniki pa sta prejela štiri aparate za neinvazivno ventilacijo pljuč in aparat za računalniško tomografijo.


V obeh bolnišnicah se po podatkih Tanjuga zdravi največ bolnikov okuženih z virusom sars-cov-2.

"Trudili smo se, da pridobimo kar največ informacij o tem, kdo najbolj potrebuje opremo v zdravstvenih ustanovah v Srbiji," je dejala Jelena Đoković, soustanoviteljica fundacije in dodala, da so pridobili najbolj kakovostno opremo, ki si jo bolniki zaslužijo.

V imenu fundacije, ki jo vodita z možem, se je še enkrat zahvalila vsemu zdravstvenemu osebju v Srbiji in po svetu ter za konec dejala, da bodo v prihodnjih dneh medicinsko opremo, med katero spada še 10 respiratorjev, rentgeni, monitorji ter druga zaščitna oprema, dostavili tudi drugim žariščem virusa, ki nujno potrebujejo pomoč.

Članki iz rubrike