polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

STA
STA
0 04.03.2020 12:48:48

NEPOŠTENO! Moštva iz formule ena povzdignila glas, 'sodelovanje' Ferrarija in Fie buri duhove!

Sedem moštev v formuli 1 je v izjavi za javnost, naslovljeni na vodstvo tekmovanja, izrazilo ostro neodobravanje dogovora med Ferrarijem in Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia) glede specifikacij motorja italijanskega moštva iz leta 2019.

Ferrari in Fia sta pretekli teden dosegla dogovor glede "številnih tehničnih komponent", ki pa so na začudenje preostalih moštev v F1 ostale skrite.

Ta odločitev je razburila predvsem preostala moštva, ki ne uporabljajo pogonskega agregata italijanskega moštva, zato je sedem ekip izdalo izjavo za javnost, v kateri obsojajo "zasebni dogovor" med vodstvom tekmovanja in poskočnim konjičkom iz Maranella.


"Spodaj podpisana moštva smo presenečena in šokirana nad izjavo Fie, izdano 28. februarja v zvezi s končno odločitvijo preiskave Ferrarijevega pogonskega agregata," so zapisali in dodali:

"Regulator športnih pravil v našem športu ima odgovornost, da deluje v skladu z najvišjimi standardi vodenja, integritete in transparentnosti. Po mesecih preiskav, ki so bile izzvane predvsem s strani preostalih moštev, ne odobravamo zasebnega dogovora med Fio in Ferrarijem, s čimer naj bi bila po njihovem zadeva zaključena."Moštva nadalje zahtevajo objavo dogovora v celoti, saj bi bila v nasprotnem primeru primorana pravico iskati na pristojnih razsodiščih. "To je edina prava pot za zagotavljanje enakosti med moštvi," so še zaključili.

Ferrarijev pogonski agregat je bil v lanski sezoni predmet številnih debat in kasneje tudi določenih omejitev s strani Fie, zaradi katerih je moč motorja italijanskega moštva v drugi polovici sezoni začela pešati.

Ker pa letošnja pravila glede motorjev ne odstopajo od lanskih, so zdaj moštva zaskrbljena zaradi narave dogovora med krovnim avtomobilističnim organom v dirkaškem športu in priljubljenim poskočnim konjičkom iz Maranella.

Značke: formula ena, dirka

Članki iz rubrike