Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 04.03.2020 07:54:41

Še en izjemen dosežek za slovenski ženski tenis: padla je nekdanja številka ena!

Profimedia
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v prvem krogu turnirja serije WTA v mehiškem Monterreyju zanesljivo premagala nekdanjo številko ena, Belorusinjo Viktorijo Azarenko s 6:2, 6:2.

Dvaindvajsetletna Konjičanka je do prvega odvzema servisa prišla v četrti igri prvega niza, ko je izkoristila drugo priložnost. Do konca uvodnega niza je še dvakrat vzela servis Belorusinji, ki se zaigrala prvič po lanskem OP ZDA v New Yorku.

V drugem nizu je bila ob novih dveh breakih Zidanškova, sicer 71. igralka sveta, še bolj zanesljiva ob lastnem začetnem udarcu. Do ene najlepših zmag ali bolje rečeno enega največjih skalpov v karieri pa je prišla po uri in šestih minutah igre.


"Izjemno je bilo igrati proti Viktoriji, ki je nekdanja številka ena," je po dvoboju z nasmeškom na obrazu razlagala Zidanškova. "To je res poseben občutek in vesela sem zmage, še bolj pa načina, s katerim sem do nje prišla. Dobro sem se pripravila, zato sem zadovoljna z izkupičkom," je še dodala druga najboljša slovenska igralka, ki ni čutila posebnega pritiska v dvoboju z dvakratno zmagovalko turnirjev velike četverice.

"Ni pomembno, kdo je na drugi strani mreže. Vedno se tako taktično, fizično kot mentalno pripravim na isti način," je zaključila Zidanškova, ki se bo v drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 225.900 evrov pomerila z Rusinjo Anastazijo Potapovo.

Osemnajsletnica je bila v napetem obračunu boljša od Italijanke Giulie Gatto-Monticone s 6:4, 4:6, 6:4.

Značke: tenis, turnir, wta

Članki iz rubrike