kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.11.2019 17:25:40

Quartararo z najboljšega položaja v Valencii, Marquez na drugem mestu

twitter
Na nedeljski zadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT). V današnjih kvalifikacijah je premagal svetovnega prvaka Španca Marca Marqueza (Honda) in Avstralca Jacka Millerja (Pramac Ducati).

Za mladega Francoza je današnji "pole position" že šesti v sezoni, v kateri pa še lovi krstno zmago med elitno konkurenco. Zanjo bo imel zadnjo priložnost v letu 2019 v nedeljo.

SP je sicer že dolgo odločeno, Marquez ima na prvem mestu pred zadnjo postajo 395 točk, tudi lovorika za podprvaka je oddana Italijanu Andrei Doviziosu (Ducati, 256). V boju za tretje mesto pa sta še Španca Maverick Vinales (Yamaha) in Alex Rins (Suzuki) z 201 oziroma 194 točkami. Danes sta si priborila četrto in osmo izhodišče pred sklepno dirko sezone.



Ob Vinalesu bosta v nedeljo ob 14. uri dirko v Valencii iz druge vrste začela še Italijana Franco Morbidelli (Yamaha SRT) in Dovizioso.

V razredu moto2 je bil najhitrejši domačin Jorge Navarro pred rojakom Jorgejem Martinom in Italijanom Stefanom Manzijem, v najšibkejšem moto3 pa bo s prvega mesta začel Italijan Andrea Migno, ki je premagal Španca Marcosa Ramireza in Jaumeja Masio.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike