Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 05.10.2019 11:00:40

NEVERJETNI MARQUEZ: Kljub padcu je bil odličen v kvalifikacijah

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha-SRT) si je privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko za VN Tajske v Buriramu, 15. dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP. Drugi je bil v današnjih kvalifikacijah Španec Maverick Vinales (Yamaha), tretji pa vodilni v SP, njegov rojak Marc Marquez (Honda).

To je za 20-letnega Quartarara, ki se je šele letos priključil razredu motoGP, še četrti "pole position" to sezono in za zdaj še ni osvojil nobene dirke. Med drugim je danes dosegel rekord dirkališča v Buriramu z 1:29,719 minute.


Španski zvezdnik Marc Marquez, ki pri 26 letih lahko že v nedeljo osvoji svoj šesti naslov svetovnega prvaka, je v zadnjih minutah kvalifikacij padel brez posledic. Gre že za drugi padec Marqueza ta konec tedna, potem ko jo je v petek ob hudem padcu odnesel srečno, brez večjih poškodb.

Marquez, ki je to sezono nanizal že osem zmag, lahko že v nedeljo slavi nov naslov prvaka. Kot vodilni v SP ima 98 točk prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom (Ducati), do konca sezone pa je še pet dirk.

Članki iz rubrike