mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 04.10.2019 21:38:29

Se bo Žagar še popravil?

Matej Žagar bo dobro forno skušal unovčiti tudi na finalu v Torunu,
Borut Cvetko/mediaspeed.net
Zaključuje se letošnja sezona v spidveju. Na sporedu je še zadnja dirka za svetovno prvenstvo. Ta bo na Poljskem v Torunu, kjer je stadion že dalj časa razprodan.

Glavni razlog pa je Bartosz Zmarzlik, ki bi lahko postal šele tretji Poljak, kateremu bi uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka. Toda to ne bo lahka naloga, saj bo nastopil doma in bo zato imel še dodatne pritiske, pa čeprav se zdi sedem točk prednosti udobna prednost. Toda če bo Rus Emil Sajfudinov tako razpoložen, kot je na zadnjih rednih delih dirke, bi lahko bilo zelo zanimivo. Teoretično bi lahko prišel tudi do 21 točk, kar pa je skorajda nemogoče. No, Rus je že napravil tak dosežek in to deset let nazaj ravno v našem Krškem. V tem primeru bi moral Bartek zbrati kar 15 točk, to pa pomeni, da bi moral priti v veliki finale.



Še enega dejstva ne smemo spregledati. Tudi Danec Madsen je imel zelo spodobno prednost dve dirki nazaj, ko je nastopil doma v Vojensu. Takrat smo že pomislili, da bo gladko prišel do naslova, toda domača steza je bila zanj pretežka in zapravil je ne samo lepo prednost, ampak si nabral tudi zaostanek. Zato moramo biti v napovedih zelo previdni. Tudi Matej Žagar pravi: "Čeprav sem v Krškem kot doma, ko pride tam dirka GP, podležem pritisku, ki je takrat izredno velik."



Realno lahko do naslova pride tudi še Madsen, toda odpeljati bi moral vrhunsko. Toda tudi on Torun zelo dobro pozna. Verjetno si bo ta trojka po koncu dirke razdelila odličja. Šved Lindgren je trenutno preveč oddaljen od brona, saj zaostaja kar enajst točk. Brez obremenitve na dirki bo tudi Vaculik, ki si je tako zagotovil obstanek. Lov na šesto mesto pa je še odprt. V njem bo sodeloval tudi Žagar. Trenutno za njim (na njem je Poljak Janowski) zaostaja šest točk, medtem ko je drugi Poljak Dudek le točko pred njim. Glede na to, da sta oba Poljaka v zadnjem času v zelo mizerni formi, medtem ko je Žagar še vedno v vzponu, bi lahko bilo to sila zanimivo. Svojo priložnost pa iščeta tudi Avstralec Doyle, ki za Matejem zaostaja le točko, in Rus Laguta, ki zaostaja šest točk. Oba si želita priti med osem, da si zagotovita obstanek med najboljšimi za naslednjo sezono, ki si ga je naš šampion zagotovil že z zmago na challengerju v Dolnjem Kraljevcu.



V primeru da bosta dva voznika imela enako točk in sta na prvih treh mestih ali pa na osmem mestu, potem je na sporedu dodatna vožnja.



Skupni vrstni red po 9 (od 10) dirkah
1. B. Zmarzlik (Pol) 118, 2. E. Sajfudinov (Rus) 111, 3. L. Madsen (Dan) 109, 4. F. Lindgren (Šve) 98, 5. M. Vaculik (Svk) 88, 6. M. Janowski (Pol) 80, 7. P. Dudek (Pol) 75, 8. M. Žagar 74, 9. J. Doyle (Avs) 73, 10. A. Laguta (Rus) 69

Članki iz rubrike