denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

STA
STA
0 04.10.2019 16:05:46

Žagar v boj za elitno osmerico

Mediaspeed.net
Sklepna, deseta dirka letošnjega prvenstva motociklistov za veliko nagrado v speedwayju bo v poljskem Torunu to soboto okronala tudi novega svetovnega prvaka. Slovenski dirkač Matej Žagar bo na njej lovil prvo osmerico, ki si zagotovi neposreden nastop v lovu na naslov svetovnega prvaka tudi v sezoni 2020.

Po tem, ko si je Žagar že avgusta z zmago na dirki izziva v hrvaškem Goričanu zagotovil nastopanje v spidvejski eliti tudi v naslednji sezoni, so mu očitno popustile vse zavore.

"Kljub temu, da je to šport brez zavor, sem v pravem trenutku uredil moje agregate, da končno delujejo, kot je treba, s tem pa si tudi povrnil samozaupanje, dvignil hitrost in forma je dala rezultate, ki sem si jih želel od začetka sezone," je pred zadnjo dirko sezone povedal Žagar, ki je po uspehu v Goričanu "eksplodiral".

Po tretjem mestu na veliki nagradi Nemčije in drugem na veliki nagradi Danske se je tako povzpel med osmerico in če mu uspe dobra vožnja in pravi splet okoliščin tudi v Torunu, na ovalu v areni Marian Rose, bo njegov džoker iz izziva, GP Challengea, celo nepotreben.

"Zagotovo pa je bila zmaga motiv, ki je sprostil glavo in me gnal povsem sproščenega naprej, če mi še v Torunu, ki sicer v večini primerov ni moja najljubša proga, kljub vsemu uspe in ostanem med osmerico, bom pa s tem še enkrat več naredil uslugo kateremu od voznikov, ki so se v challengeu uvrstili za menoj. Kar pa tudi ni nič slabega," je Žagar navrgel pred petkovim kvalifikacijskim treningom, novo prvino serije SGP, ki mu je očitno tudi pisana na kožo, saj je od devetih dirk kar dvakrat imel najhitrejši čas.Za osmerico pa bo velika gneča, Žagar ima tako trenutno na osmem mestu 74 točk, deveti, Avstralec Jason Doyle točko manj, deseti Rus Artem Laguta pa za Žagarjem zaostaja že za pet točk.

Žagarja do sedmega Poljaka Patryka Dudka loči le točka, do njegovega rojaka Macieja Janowskega, ki zaseda šesto mesto, pa prav tako še vedno dosegljivih šest točk. V tem boju je tako še prav vse mogoče. Če Žagar pristane med osmerico na koncu sezone, pa bo njegovo vozovnico iz GP challengea prevzel Danec Anders Thomsen, petouvrščeni iz Goričana.

Napeto bo tudi v boju za naslov in medalje. Domačin Bartosz Zmarzlik trenutno vodi na razpredelnici (118 točk) in ima tudi največ možnosti, da postane tretji poljski prvak v tem športu. Za ovratnik mu diha Rus Emil Sajfutdinov (111) ter zmagovalec zadnje dirke, Danec Leon Madsen (109). Verjetno zgolj teoretične možnosti za medaljo pa še ima Šved Fredrik Lindgren (98).

Kmalu po dirki pa bo verjetno že znan tudi koledar nove sezone serije za veliko nagrado za leto 2020, na katerem bo mogoče spet tudi dirka za VN Slovenije v Krškem.

Značke: speedway, sta

Članki iz rubrike