Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
7 27.09.2019 10:06:44

Veliki Rossi pomaga mlademu Slovencu Krisu: Ko je slišal za njegovo zgodbo, je takoj NAROČIL TOLE!

Akcija, ki je v teh dneh združila Slovenijo, je pritegnila pozornost tudi svetovno znanega športnika.

V teh dneh so Slovenijo združili slovenski odbojkarji, ena glavnih tem slovenske javnosti pa je tudi deček Kris, ki se bori z zahrbtno boleznijo. Zdravilo zanj obstaja, a kaj, ko vrednost odmerka, ki bi ga potreboval v boju s to boleznijo, znaša kar 2,3 milijona evrov. Družina si tega zneska ne more privoščiti, za pomoč pa je javno zaprosila vso Slovenijo in naletela na nepričakovan odziv.

Več tisoč Slovence je stopilo skupaj in finančno pomagalo Krisu, pomagajo pa mu tudi številni znani športniki. Med njimi tudi Luka Dončić, ki je nekaj denarja daroval sam, poleg tega pa bo na dražbo dal tudi svoje superge. Spisek znanih slovenskih športnikov, ki pomagajo Krisu, je precej širok, najbolj zveneče ime pa je zagotovo Valentino Rossi.



Italijanski motociklistični zvezdnik že vrsto let velja za enega najbolj priljubljenih oseb v svetu športa, zdaj pa se je še dodatno prikupil slovenski javnosti. Kot poročajo Primorske novice, je v akcijo stopil uradni predstavnik slovenskega fan kluba Valentina Rossija in kontaktiral tesnega Rossijevega sodelavca Flavia Fratesija.

"Fratesi je o tem seznanil Rossija, ki je bil nemudoma pripravljen priskočiti na pomoč. Podaril nam je podpisano kapo, majico, nahrbtnik, šal in še nekaj drugih stvari, ki jih bomo dali na dražbo, izkupiček pa namenili za Krisovo zdravljenje," je za omenjeni časnik dejal Jurček Dolenc.

Značke: rossi, kris

Članki iz rubrike