meghan markle, kraljica elizabeta II Svet24.si

Elizabeta II. noče slišati o princu Harryju in ...

Rod Stewart Svet24.si

Zvezdnik skrivaj premagal raka

vesolje horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: ne bo šlo ne za kazen ne za ...

predvidevanje, torek 24.9.2019 Svet24.si

Ohladitev blizu, na obzorju pa že nov preobrat

020mv Odkrito.si

Natalija Gorščak: TV SLO je kot tanker, ki se ...

luka l Njena.si

Ulala, to je 'prikolica' postavnega Luke!

vatroslav in valentina Njena.si

Vatroslav in Valentina poročena, rodila se jima ...

STA
STA
0 07.09.2019 18:27:23

Gašper Vinčec v svojem prvencu do 3. mesta na svetovnem prvenstvu

Gašper Vinčec je v svojem prvem nastopu na svetovnem prvenstvu v jadranju maxi jadrnic prišel do tretjega mesta z jadrnico Way of Life. SP je potekalo v Porto Cervu na Sardiniji, ki je gostil jubilejno 30. prvenstvo. Na petih regatah se je pomerilo več kot 50 velikih jadrnic iz 17 držav.

Zmagala je monaška jadrnica Highland Fling XI pred presenetljivo drugim serijskim zmagovalcem Ramblerjem iz ZDA. Četrta je bila še druga malteška jadrnica, Leopard 3. Vse so sicer večje od jadrnice Way of Life (nekdanja Maxi Jena).

Po Igorju Simčiču z jadrnico Esimit Europa 2 je 27-metrska Way of Life na čelu z lastnikom in krmarjem, olimpijcem Gašperjem Vinčecem, šele druga slovenska jadrnica, ki je nastopila v zgodovini tega tekmovanja.V ekipi Vinčeca je narodnostno mešana posadka, v kateri je tudi deset Slovencev. Zanjo je bilo SP tudi prvi nastop z novo jadrnico. V elitnem razredu najhitrejših jadrnic je ob dveh drugih, dveh tretjih in enem četrtem mestu osvojila skupno tretje mesto. Uspeh je še večji, ker je ekipa jadralcev pred prvenstvom trenirala le nekaj dni in se je z jadrnico prvič spoznala šele v tednu pred odhodom v Porto Cervo.

Jadrnice so bile razdeljene v osem kategorij glede na njihove tehnične lastnosti. Zato na prvenstvu ni štela razvrstitev glede na prihod v cilj, temveč gleda na tako imenovani kompenzirani čas, določen na podlagi končnega časa, ovrednotenega s količnikom, ki ga ima vnaprej določenega vsaka jadrnica.

Značke: jadranje, sta

Članki iz rubrike