Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.08.2019 15:00:24

Sproščeni svetovni prvak Gajser gre uživat na Švedsko, ekipa potiho upa na rekord!

Instagram/Tiga243
Potem ko je Tim Gajser prejšnji teden v Imoli že postavil piko na i letošnji sezoni in osvojil naslov svetovnega prvaka, bo do konca sezone lahko vozil popolnoma neobremenjen. Naslednja postaja bo v nedeljo v švedski Uddevali.

Čeprav je bilo glede na veliko prednost v SP pričakovati, da bo naslov slej ali prej v njegovih rokah, si je slovenski as lahko oddahnil. Pred množico svojih navijačev je na najlepši način zaokrožil izjemno uspešno sezono, v kateri je že tri dirke pred koncem postal prvak elitnega razreda MXGP.

A čeprav je najpomembnejši cilj sezone že dosežen, lahko še ne 23-letni dirkač postavi še kakšen rekord. Že tako ali tako je najmlajši dirkač Honde s tremi naslovi prvaka (enim v MX2 in dvema v MXGP), ima rekorden niz zaporednih zmag (sedem v letošnji sezoni), v njegovi ekipi pa potihoma računajo še na en rekord. Če bo dobil preostale tri dirke, konec tedna na Švedskem ter potem še v turškem Afyonkarahisarju in Šanghaju, se bo pridružil Andreju Malherbeju kot najboljšemu te ekipe s 27 zmagami za SP.

"Prejšnji konec tedna je bil zame res izjemen. Ogromno mi pomeni, da sem naslov potrdil v Italiji. Veliko navijačev iz Slovenije je prišlo in so se potem veselili skupaj z mano. Njihova podpora mi izjemno veliko pomeni," je Gajser pred potjo na Švedsko še enkrat podoživel Imolo.


"Zdaj si skušam nekoliko odpočiti, a je bilo težko, saj imam veliko obveznosti. A to so lepe obveznosti in lepo je videti, da je motokros v Sloveniji tako priljubljen. Se pa seveda že veselim Švedske, proga je sijajna, država mi je všeč in tam sem vedno užival," je še dodal sveži svetovni prvak.

Boj za naslov prvaka je bil odločen že po prvi vožnji v Imoli, ko je s 16 točkami Gajser dokončno pobegnil tekmecem. Zdaj ima tri dirke pred koncem neulovljivih 664 točk, bolj zanimiv pa bo boj za drugo mesto v SP. Vanj so vpleteni trenutno drugi Švicar Jeremy Seewer (481), tretji Francoz Gautier Paulin (440), četrti Švicar Arnaud Tonus (419), pa tudi zmagovalec dirke v Imoli Nizozemec Glenn Coldenhoff (399).

Za dirko na Švedskem je prijavljen tudi drugi Slovenec v MXGP Klemen Gerčar, ki je prav na dan, ko je Gajser postal prvak, dobil prvo točko v sezoni, kar ga uvršča na 51. mesto. V šibkejšem razredu MX2 pa bo nastopil Jan Pancar, ki tudi pridno nabira točke; nazadnje jih je dobil 12, skupno je tri dirke pred koncem s 34 na 28. mestu.

V nedeljo bo prva vožnja razreda MXGP ob 14. uri, druga ob 17., v MX2 pa bosta vožnji ob 13. in 16. uri.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike