stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 07.06.2019 15:55:26

Žagarjev cilj je napredovanje

Žagar bo svoje akrobacije lahko pokazal na Slovaškem, Ivačič pa v Nemčiji.
Borut Cvetko/mediaspeed.net
Danes bodo na sporedu tri kvalifikacijske dirke za serijo GP v prihodnjem letu. Vozili bodo v Glasgowu na Škotskem, v Lamothe Landerronu v Franciji in na Slovaškem v Žarnovici, kjer bo finale kvalifikacij lovil tudi Matej Žagar.

Škotska nas ne zanima, kakor tudi ne dirka v Franciji, kjer bi moral nastopiti naš mladi Nick Škorja. Toda naš mladenič je v nedeljo padel na dirki na Poljskem. Ker še čuti posledice padca, se je moral odpovedati nastopu. Zato pa bo dirka na Slovaškem za nas bolj zanimiva, saj bo tam nastopil slovenski serijski prvak Matej Žagar, ki si želi tudi po tej plati zagotoviti nastope med elito tudi v naslednjem letu. Iz vsake dirke se štirje uvrstijo v finale kvalifikacij (challenge), ki bo 24. avgusta v Goričanu na Hrvaškem.



Konkurenca na Slovaškem bo zelo močna, a sta glavna favorita za zmago vendarle Žagar, ki je že pozabil na izgubljene priložnosti minulo soboto v Krškem, in domačin Martin Vaculik, drugi na naši dirki GP. Za uvrstitev v nadaljevanje tega tekmovanja pa računajo tudi številni drugi vozniki. V prvi vrsti povratnika po poškodbah, ki imata za seboj veliko število GP dirk, Poljak Jaroslaw Hampel in Šved Andreas Jonsson. Zelo nevarni vozniki pa so tudi drugi Poljak Krzysztof Buczkowski, drugi Šved Peter Ljung in veliki up danskega spidveja Anders Thomsen. Zelo dobro se na Slovaškem počuti tudi izkušeni Čeh Josef Franc. Na startu bo tudi plejada nevarnih voznikov z vzhoda: Ukrajinec Karpov, Latvijca Lebedievs in Mihailovs ter mladi Rus Čogunov. Svojo priložnost bo iskal tudi Anglež Daniel Bewley. Zelo zanimiva skupina, v kateri bo Matej moral odpeljati maksimalno in brez napak, če se želi uvrstiti na Hrvaško.



Zadnja skupina pa bo nastopila v Abensbergu v ponedeljek, ki je za Nemce praznični. Tam bo na startu tudi mladi Krčan Matic Ivačič, ki se je na domači VN Slovenije dobro izkazal. Realno nima kakšnih večjih možnosti za napredovanje, saj je zanj konkurenca zelo močna. Če bo odpravil še manjšo napako pri vhodu v prvi ovinek, potem bi bil ob svoji izredni borbenosti lahko zelo nevaren. Favoriti za najvišja mesta pa bodo predvsem domači voznik Martin Smolinski, Poljak Pavel Przedpelski, Čeh Vaclav Milik, Šved Sundström in izkušeni Danec Bjerre. Visoko kotira tudi Hrvat Jurica Pavlic, ne gre pa spregledati tudi Ukrajinca Loktajeva in Angleža Wrighta. Zelo zanimiva bosta še dva mlada Skandinavca, Danec Mikkel Bech in Norvežan Lasse Fredriksen. Konkurenco bo zaostril tudi dobri znanec Krškega Tobias Busch. Po imenih sodeč bo zasedba podobne kvalitete kot na Slovaškem. Na Škotskem in v Franciji pa bo nastopalo tudi nekaj aktualnih voznikov letošnje serije GP.



Članki iz rubrike