mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.06.2019 14:50:37

Vondroušova in Bartyjeva za naslov v Parizu

Reuters
Komaj 19-letna Čehinja Marketa Vondroušova je prva finalistka odprtega prvenstva Francije v tenisu. Vondroušova se bo za naslov na pariškem pesku v sobotnem finalu (15.00) pomerila z osmo nosilko, Avstralko Ashleigh Barty, ki je zaustavila pohod ameriške najstnice Amande Anisimove.

Češka najstnica, sicer 38. igralka z lestvice WTA, se je v svoj prvi finale turnirjev velike četverice prebila z zmago nad Britanko Johanno Konta s 7:5 in 7:6 (2).

Šestindvajseta nosilka Konta je v obeh nizih servirala za zmago, vendar je 19-letni Vondroušovi v vlažnih in vetrovnih razmerah uspelo preobrniti potek dvoboja.

Vondroušova je postala prva igralka, mlajša od 20 let, ki se ji je uspelo uvrstiti v finale grand slama po desetih letih; nazadnje je to uspelo Danki Caroline Wozniacki leta 2009 na OP ZDA v New Yorku. Obenem je prva najstniška finalistka Roland Garrosa po Srbkinji Ani Ivanović leta 2007.

"Res je bilo zelo težko, zadovoljna sem, da mi je uspelo ohraniti mirno kri. Zelo sem srečna in zadovoljna z vsem, kar mi je do sedaj uspelo," se je veselila Vondroušova.

Prvič bo v finalu katerega od turnirjev za veliki slam zaigrala tudi 23-letna Bartyjeva, osma igralka sveta, ki je po treh nizih izločila Američanko kazahstanskega rodu, 51. igralko z lestvice WTA Anisimovo, in preprečila najstniški finale.


Bartyjeva je prva Avstralka v finalu Roland Garrosa po Samanthi Stosur, ki je leta 2010 izgubila finale.

"To je bilo neverjetno, obenem dobro in slabo," je takoj po zmagi dejala Bartyjeva, ki bo se bo ne glede na razplet finala na ponedeljkovi teniški lestvici WTA povzpela med "top 3" igralke.

"To je bila najtežja stvar, kar sem jih naredila do sedaj. Zelo sem ponosna na način, kako sem se borila, še posebej v teh mrzlih in zelo vetrovnih razmerah," je še dejala avstralska igralka in pred finalom napovedala: "Komaj ga že čakam. To je neverjetno!"

* Izida, OP Francije (42,66 mio evrov):
- ženske, polfinale:
Marketa Vondroušova (Češ) - Johanna Konta (VBr/26) 7:5, 7:6 (2);
Ashleigh Barty (Avs/8) - Amanda Anisimova (ZDA) 6:7 (4), 6:3, 6:3.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike