hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.06.2019 15:45:17

Nadal prvi finalist OP Francije

Profimedia
Španec Rafael Nadal je prvi finalist odprtega prvenstva Francije v tenisu. V polfinalu je drugi nosilec po slabih dveh urah in pol s 6:3, 6:4 in 6:2 premagal tretje postavljenega Švicarja Rogerja Federerja. Za 12. naslov v Parizu se bo Španec udaril z zmagovalcem dvoboja med prvim nosilcem Srbom Novakom Đokovićem in Avstrijcem Dominicom Thiemom.

To je bil 39. obračun dveh teniških zvezdnikov, Federer pa tudi tokrat ni uspel priti do prve zmage proti Nadalu na Roland Garrosu.

Že v prvem nizu, ki ga je 33-letni Španec dobil s 6:3 dobil, je Nadal pokazal, da ga bo danes težko premagati. V drugi igri je prvič odvzel servis Švicarju, ki mu je z odvzemom servisa vrnil v peti igri, a potem v naslednji igri tega ni znal potrditi, Nadal je ponovno prišel do prednosti ter brez večjih težav po 53. minutah igre osvojil prvi niz.


Na začetku drugega niza je Federer povedel z 2:0, a mu je Nadal v tretji igri vrnil z odvzemom servisa. Do odločilne prednosti v drugem nizu je Španec prišel v devetem nizu, ko je izkoristil prvo 'brejk' priložnost. Premoč je potrdil v naslednji igri, ko je igro na svoj servis za 6:4 dobil brez izgubljene točke.

Tudi v tretjem nizu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Španec, ki je na celotnem dvoboju nasprotniku ponudil le štiri žogice za odvzem servisa, je 37-letnemu Švicarju v tretji in peti igri odvzel servis ter po 40 minutah igre dobil tretji niz s 6:2.

Nadal v finalih OP Francije ne pozna poraza, oba njegova letošnja potencialna nasprotnika pa je že premagal v finalu na pariškem pesku, lani je bil boljši od Thiema, Đokovića pa je ugnal v letih 2012 in 2014.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike