900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ob
ob
0 23.05.2019 10:24:55

Prelahko, da bi bilo dobro?

Igralke Arrigonija so lažje od pričakovanj prišle do prve zmage.
Sinoči se je s tekmama v Mariboru in Izoli začela serija finalnih dvobojev končnice državnega prvenstva v obeh prvih SNTL – Vzajemna.

Presenečenj ni bilo, a so mnogi pričakovali, da se bodo Mariborčani in še zlasti Ljubljančanke bistveno bolje upirali branilcema naslova iz Novega mesta in Izole. Z zmagama sta aktualna prvaka iz prejšnje sezone na dobri poti do obrambe krone.

Približno 50 gledalcev v mali dvorani Tabor v Mariboru je gotovo pričakovalo nekoliko več od domačih igralcev, a se je potrdilo, da so igralci Krke, ki so bili prvi že po ligaškem delu prvenstva, tačas res najboljši na sončni strani Alp, in le čudež jim lahko odvzame še enega v seriji naslovov državnih prvakov. Mariborčani so že z osvojitvijo tretjega mesta v ligaškem delu tekmovanja ter uvrstitvijo v finale končnice očitno dosegli svojo skrajno mejo. Na tokratni tekmi so Štajerci uspeli osvojiti le dve igri, in sicer sta bila Danilo Piljak in Grega Komac uspešna proti tretjemu igralci Krke, Tilnu Novaku. Pravzaprav so gostitelji v Taboru, ravno po zmagi 34-letnega Piljka proti enajst let mlajšemu Novaku, povedli z 1:0, a to je bilo edino vodstvo Mariborčanov. Takoj za tem sta Tilen Cvetko in Lorencio Lupulescu z identičnih 3:0 in celo z enako razliko v doseženih točkah (33:22) premagala Gregorja Komca oziroma Matica Slodeja. Prav od slednjega, pa tudi od izkušenega »Abrahama«, se je pričakovalo nekoliko več, a se je potrdilo, da gostje iz dolenjske prestolnice ničesar ne prepuščajo naključju in da so se odlično pripravili na finale. Petdesetletni Komac je takoj zatem visoko, a vseeno na tesno opravil s 23-letnim Novakom, ki ga je v treh nizih premagal s po 11:9. Prav tukaj je prišlo do izenačenja skupnega rezultata na 2:2, v nadaljevanju pa so vse tri točke pripadle branilcem državnega naslova. Piljak se je le v prvem nizu upiral Lupulescuju, nato pa je vse potekalo v znamenju srbskega igralca pri Krki. Še bolj kot Piljak se je proti rojaku s Koroškega Cvetku upiral Slodej, ki je celo dobil prvi niz, toda 19-letni Cvetko je v nadaljevanju pokazal svojo moč. Najbolj dramatično je bilo v sedmi igri, ko je Komac povedel z 1:0 in izenačil na 2:2 proti Lupulescuju, na koncu pa je imel 22 let mlajši igralec Krke več moči in je s tesno zmago zagotovil prevlado v končnici, kjer tretja tekma bržkone sploh ne bo potrebna in bodo krkaši penino odprli že v soboto.

Izjemen dvoboj je tudi med dekleti, kjer so aktualne državne prvakinje vseeno nekoliko nepričakovano pohodile ekipo iz Ljubljane. Mnogi so menili, da so v rahli prednosti izkušenejše Primorke, ki že tretjo sezono ciljajo na državni naslov, a poznavalci so vseeno pričakovali večji odpor ekipe, ki je resda šele v tej sezoni prišla v elito, a je bila na koncu v ligaškem delu prvenstva suverena. Tokrat so bili najbolj negotovi in dramatični prvi trije dvoboji, v katerih so Ljubljančanke povedle z 2:1. Najprej sta dvojčici Nika in Zala Veronik po hudem boju ugnali največje presenečanje dvoboja Urško Čokelj oziroma odlično 17-letnico Leo Paulin. Gostje bi lahko povedle tudi s 3:0, saj je Tamara Pavčnik že vodila z 2:0 proti prvi domači igralki, a se ji ni izšlo, kajti Jana Ludvik je dobila tri naslednje nize in skupni izid znižala na 1:2. V nadaljevanju pa so se gostje očitno izgubile in razigrane Izolčanke so to izkoristile; štiri dvoboje so dobile s po 3:0 in s tem dosegle visoko skupno zmago. A če sta bili zmagi Paulinove in Ludvikove pričakovani, je z zmago nad Pavčnikovo prijetno presenetila Urška Čokelj. Dramatično bo gotovo tudi na povratni tekmi.


Končnica I. SNTL – Vzajemna
(prva dvoboja)
ŽNTK Maribor – Krka 2:5 (Piljak – Novak 3:0, Komac – Cvetko 0:3, Slodej – Lupulescu 0:3, Komac – Novak 3:0, Piljak – Lupulescu 0:3, Slodej – Cvetko 1:3, Komac – Lupulescu 2:3).

Arrigoni Izola – ŽNTK Ljubljana 5:2 (Čokelj – N. Veronik 2:3, Paulin – Z. Veronik 2:3, Ludvik – Pavčnik 3:2, Paulin – N. Veronik 3:0, Čokelj – Pavčnik 3:0, Ludvik – Z. Veronik 3:0, Paulin – Pavčnik 3:0)

* Opomba: povratni tekmi bosta v soboto ob 17. uri v Novem mestu in Ljubljani, kjer bosta v soboto, 1. 6., ob 17. uri tudi morebitni tretji tekmi.

Značke: namizni-tenis, šport

Članki iz rubrike