Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.04.2019 20:38:19

Žagar absolutni favorit

Bosta Žagar in Ivačič podobno razveseljevala gledalce po koncu dirke tudi v Ljubljani?
Peter Prašnički
V Ljubljani, na stadionu Ilirije v Zg. Šiški, bo to soboto druga letošnja dirka za prvenstvo posameznikov v spidveju.

Pred dvema tednoma na prvi dirki je slavil prvak Matej Žagar, Črnovaščan, ki je tudi tokrat edini favorit za zmago na dirki. Toda v Krškem je doživel celo manjši hladen tuš, ko ga je ugnal Italijan Nicolas Vicentin, ki je odlično zapiral našega prvaka. To pa je bilo zanj spoznanje, da se na taki dirki s slabšim motorjem ne gre igrati.

Bolj zanimiv pa bo boj za preostali dve stopnički, kjer imata svoje adute in tudi neporavnane račune Nick Škorja in Matic Ivačič. Toda Ljubljančan kot tudi Krčan bosta morala močno paziti na mlade Slovake, veterana Štojsa in že omenjenega Italijana, ki se v Ljubljani počuti kot doma, sicer bosta imela obilo težav in preglavic. Tudi sama štartna lista je zelo podobna kot v Krškem, zato se nam obeta ponovno lepa dirka. Veliko pozornosti pa bosta uživala 14-letni Ljubljančan Anže Grmek in malce starejši Krčan Jernej Hriberšek, ki sta v Krškem presenetljivo dobro odpeljala. Za Anžeta bo to sploh prvi start na domači stezi. Upajmo, da ne bo imel prevelike treme.

Dirka, ki se bo začela ob 15. uri, uradni trening pa dve uri prej, bo zelo pomembna tudi iz vidika, da bodo po njej delili vstopnice za prihajajoče kvalifikacije za evropsko prvenstvo in za kvalifikacije za GP serijo. Vsekakor pa lahko pričakujemo še boljšo in kvalitetnejšo dirko od tiste v Krškem. Že čez teden dni bo kvalifikacijska dirka za EP na Hrvaškem v Donjem Kraljevcu, kjer bomo imeli enega voznika, medtem ko bo 1. maja podobna dirka tudi v Krškem, kjer bomo imeli dva svoja predstavnika.

Galerija

Članki iz rubrike