Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.04.2019 16:06:19

Jorgić, Tokić in Galičeva že v glavnem žrebu svetovnega prvenstva

www.alesfevzer.com
Z nedeljskimi kvalifikacijskimi boji se bo v Budimpešti začelo svetovno prvenstvo za posameznike in dvojice. Slovenske barve bodo branili Darko Jorgić, Bojan Tokić, Deni Kožul, Jan Žibrat, Alex Galič, Ana Tofant, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar.

V glavni žreb tekmovanja so že uvrščeni Jorgić, Tokić in Galičeva, vsi drugi se bodo za uvrstitev med 128 najboljših borili v kvalifikacijah.

Slovenska izbrana vrsta se je na letošnje svetovno prvenstvo od ponedeljka naprej pripravljala v Opatiji. Na pripravah, zaradi težav s hrbtom je manjkala Galičeva, ki se bo ekipi pridružila šele na svetovnem prvenstvu, so bile ob slovenski in hrvaški reprezentanci še izbrane vrste Belgije, Srbije, Poljske in Belorusije. Moški del ekipe bo v glavno mesto Madžarske odpotoval že danes, ženski del se jim bo pridružil v soboto.

"Moj cilj bo uvrstitev med najboljših 32, vse, kar bi bilo več, bi bil le presežek. Poleg dobrih iger bom za to potreboval srečo pri žrebu, želel bi se izogniti Azijcem, s katerimi nerad igram. Mogoče bi bilo boljše, da bi moral v kvalifikacije, saj se tam lahko dobro ogreješ, če jih ne igraš, so prve tekme potem zelo težke. A menim, da sem na njih pripravljen", meni Jorgić, 41. igralec sveta, ki bo v dvojicah igral skupaj z Žibratom.

"Pred dnevi sem imeli operativni poseg v očesu, zdaj bolje vidim. V Budimpešti bom proslavil 20. obletnico mojega prvega svetovnem prvenstvu, vse se je začelo leta 1999 v Eindhovnu. Cilji morajo biti realni, zdaj sem 42 igralec sveta, se pravi, da bi se moral uvrstiti vsaj med najboljših 64. Seveda pa bi si želel še kaj več, presenečenja so vedno možna, saj smo igralci zelo izenačeni," pa je svoja pričakovanja predstavil Tokić, ki bo naslednje leto nemško prvenstvo zamenjal z italijansko, v katerega se seli po 15 letih igranja v bundesligi.



"Glede na težave s hrbtom pred svetovnim prvenstvom nimam nobenih posebnih pričakovanj. Sem v glavnem žrebu, med 64 nosilkami, bomo videli, s kom bom igrala, upam pa seveda na najboljše. Prav zaradi težav s hrbtom bom igrala le v posamični konkurenci, drugače bi bilo zame vse skupaj prenaporno," pa je pred odhodom na vlak, ki bo dekleta popeljal v Budimpešto, dejala Galičeva.

Predlani v Düsseldorfu so štirje od petih naslovov svetovnih naslovov odšli na Kitajko. Med posamezniki se je naslova svetovnega prvaka veselil Ma Long, pri ženskah je bila najboljša Ding Ning, med moškimi dvojicami Fan Zhendong in Xu Xin in med ženskimi dvojicami Fan Zhendong in Xu Xin. Kitajsko prevlado sta med mešanimi dvojicami prekinila le Maharu Yoshumura in Kasumi Ishikawa.

V Budimpešti bo Long šele enajsti nosilec, Ningova bo prva nosilka, naslova pa ne bosta branili dvojici Fan Zhendong in Xu Xin ter Fan Zhendong in Xu Xin.

Najboljši slovenski izid je z uvrstitvijo v drugi krog glavnega žreba dosegel Tokić.

Značke: namizni tenis, sp

Članki iz rubrike