kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.04.2019 19:13:05

Jerman optimističen pred Le Mansom

Reuters
V soboto in nedeljo bo francosko dirkališče Le Mans prizorišče ene najtežjih motociklističnih preizkušenj na svetu. Dirkači se bodo merili na drugi postaji svetovnega prvenstva vzdržljivostnega motociklizma, na startu 24-urne dirke pa bo tudi slovenski predstavnik Marko Jerman.

Jerman bo v le Mansu nastopil kot član poljske ekipe Wojcik 1, njegova sotekmovalca bosta Poljak Marek Szkopek in Britanec Gino Rea. Poljska ekipa bo nastopila v razredu EWC, Jerman in sotekmovalca pa se bodo merili z motorjem yamaha YZF - R1.

Dirka se bo začela v soboto ob 15. uri in končala čez 24 ur v nedeljo ob 15. uri.

"Vse mora delovati stoodstotno, celotna ekipa mora opraviti delo, tu so še postanki ... V Le Mansu ni nobenih pritiskov v ekipi, a ko si tu, želiš seveda odpeljati čim bolje. Ekipa je kar močna, Gino Rea je zelo hiter, Poljak je še mlad, ampak tudi izkušen. Lahko bi prišli od petega do desetega mesta, za kaj več pa bi morala biti ekipa res uigrana," o pričakovanjih pred Francijo pravi Jerman.


"Lani sem imel nesrečo na cesti, zato sem moral izpustiti sezono. To je prva dirka po dolgem času, spet sem dobil voljo, imel sem nekaj ponudb. čeprav še nisem stoodstotno nared, sem se odločil, da nastopim," je Jerman pojasnil, da je za njim daljši tekmovalni premor.

Tekmovanje v vzdržljivostnem SP v sezoni 2018/19 šteje pet postaj; prva je bila na sporedu že lani, 24-urna dirka Bol d'Or v le Casteletu, po Le Mansu pa bodo še tri: 11. maja osem ur na Slovakiaringu v Orechovi Potonu, 9. junija osem ur Oscherslebna v Nemčiji in za konec 28. julija še osem ur Suzuke na Japonskem.

Jerman se za zdaj še ni odločil, ali bo nadaljeval sezono s poljsko ekipo, čeprav so mu ponudili možnost sodelovanja, a hkrati tekmuje tudi v pokalu Alpe Jadran in bi sezona lahko postala precej naporna.

Po prvi dirki sezone 2018/19 je v vodstvu moštvo TSR Honda France z 51 točkami pred nemško ekipo Wepol Racing Yamaha s 43 in avstrijsko Yart Yamaho z 41. Ekipa Wojcik je na 11. mestu.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike