Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 02.07.2018 10:23:20

Maksymu Drabiku zmaga, Škorja solidno

Nick Škorja se je izkazal z vožnjami in borbenostjo, minus pa so bili ponovno starti.
Peter Prašnički
V Daugavpilsu v Latviji je bila na sporedu prva finalna dirka v spidveju za SP mladincev, ki je že pokazala, kdo v tej sezoni lahko računa na najvišja mesta.

Prepričljiv zmagovalec dirke je bil Poljak Maksim Drabik, ki je na celi dirki izgubil le eno samo točko in si priboril lep kapital za naslednji dve dirki. S tremi točkami zaostanka sta mu sledila Anglež Lambert in drugi Poljak Bartoš Smektala. Omenjena trojka si je privozila lepo prednost, saj je četrti, sicer veliko presenečenje dirke, domačin Oleg Mihajlovs, zaostal za drugim in tretjim velikih pet točk. Na prvi dirki so bili veliko razočaranje Skandinavci, predvsem Danci, ki so se tako opekli in praktično nimajo nobenih možnosti za najvišja mesta v tej sezoni.

Naš mladi prvak, član AMTK Ljubljana Nick Škorja, se je uspešno kosal s konkurenco in na koncu osvojil tri točke. V samih vožnjah je bil zelo konkurenčen,borben in nepopustljiv. Na koncu mu vedno zmanjkalo le malo, da bi na svoj konto vpisal še kakšno točko več. Žal je glavnino vsega izgubljal n startih, kjer so mu tekmece malce ušli. Zdaj ima tri tedne časa, da natrenira tudi starte in bo lahko v Lesznem na Poljskem (22. julija) še bolj konkurenčen. Na ta način pa si bo lahko odprl tudi pot v tujino, kjer bi lahko z rednim dirkanjem svoj napredek močno dvignil. Sam je bil s svojimi vožnjami v Latviji vseeno kar zadovoljen. Žal mu je tudi dolgotrajna vožnja pustila svoje posledice, saj je do tam več kot 2000 kilometrov, kar seveda ni mačji kašelj, še posebej, če vemo, da je več kot pol poti po običajnih cestah in ne po avtocestah. Toda led je prebit in upajmo, da bo nadaljevanje finala še uspešnejše.

Sama organizacija dirke (Latvijci so sicer v zadnjem trenutku zamenjali Dance s Holstedtom) ni bila na vrhunski ravni in dirka je trajala več kot štiri ure, kar je absolutno preveč in naporno za mlade voznike, ki jim na koncu že popušča zbranost. Res je bilo tudi nekaj padcev in poškodb, kar seveda ne more biti opravičilo za dolgotrajno dirko. Težava je bila predvsem v sami pripravi steze, ki tokrat ni bila v najboljšem stanju.

Izidi dirke
1. M. Drabik (Pol) 20, 2. R. Lambert (VB) 17, 3. B. Smektala (Pol) 17, 4. O. Mihajlovs (Lat) 12, 5. D. Kubera (Pol) 12, 6. F. Jakobsen (Dan) 11, 7. D. Kaczamarek (Češ) 8, 8. P. Hansen, 9. A. L. Hansen (oba Dan) po 7, 10. D. Bewley (VB) 7, 11. J. King (Šve) 6, 12. A. Trofimovs (Lat) 5, 13. F. Hjemland (Šve) 4, 14. N. Škorja 3, 15. R. Chmiel (Pol) 1, 16. F. Hajek (Češ) 1
Galerija

Članki iz rubrike