kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 07.06.2018 19:11:13

Dvoboj Ljubljane in Krškega

Pintar bo tokrat v vlogi gledalca, medtem ko se bosta Škorja in Hriberšek (na desni) večkrat srečala na stezi.
mediaspeed.net
Huda kriza, ki nas je pestila skorajda celo desetletje, se je močno poznala tudi v spidveju.

Vrste voznikov so se razredčile, svoje pa so naredile tudi poškodbe. Kar naenkrat smo ostali na izvrstnem Žagarju, ki ves svet opozarja, da smo Slovenci še aktivni, in na še peščici voznikov, med katerimi na sebe v mladinski konkurenci močno opozarja Nick Škorja.

Zaradi teh razlogov so staknili glave skupaj vodilni pri spidvej zvezi na AMZS in pri vseh treh slovenskih klubih. Sad tega je je tekmovanje, imenovano Pokalno tekmovanje klubov, ki bo v vseh treh naših centrih. V petek in soboto bo tako zelo pestro in hrupno na stadionu Ilirije v Ljubljani, kjer so se odločili, da bo dogajanje potekalo pod imenom "speedway kamp" v organizaciji AMTK Ljubljana. Na obeh treningih, ki bosta v petek med peto in sedmo uro popoldne in v soboto dopoldne med deseto in dvanajsto uro, bodo poleg vseh nastopajočih na pokalni dirki nastopili tudi mladi vozniki iz vseh treh slovenskih klubov, ki šele dobro začenjajo športno pot. Sama akcija pa je namenjena pridobivanju mladih navdušencev, da se lahko bolj podrobno seznanijo s tem športom,obenem bodo lahko dobili vse informacije iz prve roke na obeh treningih od predstavnikov vseh treh klubov, ki bodo na stadionu.

Glavni čar vsega dvodnevnega dogajanja pa je seveda dirka, ki bo v soboto popoldne z začetkom ob 16. uri. To bo prva dirka v sklopu pokalnega tekmovanja klubov. Vodja ljubljanske ekipe Franc Kalin bo na dirki računal na usluge Nicka Škorje, Madžarov Rolanda Benkeja in Norberta Magoshija ter Italijana Mattia Lenarduzzija. Šef Krškega Milan Praznik pa bo nastopil z Maticem Ivačičem, Denisom Štojsem in Jernejem Hriberškom ter odličnim mladim Italijanom Pacom Castagno. Glede na izenačenost obeh ekip v kvalitetnem smislu se obeta zelo zanimiva in izenačena dirka, kjer bosta svoje prispevala tudi obe vodji ekip, ki bosta vseskozi morala pridno sestavljati in kombinirati svoje pare za posamezne vožnje.

Po zadnjih informacijah, ki smo jih prejeli, bo na vsem dogajanju prisoten tudi Jan Pintar, ki se je pred dobrim mesecem dni grdo poškodoval v Murecku, vendar je zdaj že v zelo dobrem stanju in čaka na končno zdravljenje v Soči ter je velik optimist za nadaljevanje kariere. Po vsej verjetnosti bo prisoten tudi naš prvak Matej Žagar, ki se je pred tednom dni izkazal v Teterowu v Nemčiji na pokalu narodov, kjer je naša reprezentanca v zadnjem trenutku izgubila z Danci in ostala brez finala na svetovnem prvenstvu, ki poteka danes in jutri na Poljskem.

Vstop na treninge in dirko bo brezplačen, saj si organizatorji želijo čim večjega obiska, predvsem mladih, saj se vsi zavedajo, da se iz kvantitete dela kvaliteta...

Galerija

Članki iz rubrike