Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

slakonja1 Svet24.si

Novo življenje Klemna Slakonje

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

Oste Bakal
Oste Bakal
0 07.06.2018 11:10:09

Izolčanke ubranile lanski naslov

Branilke naslova, igralke Arrigonija, tokrat igrajo prvo tekmo nove sezone.
Oste Bakal
Tako kot v Vzajemni – I. SNTL za moške, kjer je novomeška Krka ubranila naslov državnih prvakov, se je enako ponovilo tudi med ženskami.

Nekako pričakovano, čeprav niti Založanke niso bile brez možnosti, je naslov znova končal v Izoli. V tretji finalni tekmi končnice je domači Arrigoni s 5:2 premagal Vesno. Na prvi tekmi v Zalogu je bila boljša Vesna, na drugi in tretji tekmi so slavile Izolčanke, ki so tako drugič v zgodovini kluba prišle do naslova državnih prvakinj. Junakinja zadnje odločilne finalne tekme je bila 16-letna Lea Paulin, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, saj je premagala tudi izkušeni Ivano Zera in Kristino Pavič Rahotin.

Za gostje iz Zaloga se je odločilna finalna tekma končnice državnega prvenstva začela obetavno, saj je Ivana Zera po hudem boju, v katerem se je vseh pet nizov končalo na razliko, premagala Urško Čokelj. Lea Paulin, aktualna državna prvakinja do 21 let in v mladinski konkurenci, je s 3:1 ugnala Špelo Trelec, v dvoboju dveh najstarejših igralk pa Kristina Pavič Rahotin Jani Ludvik ni prepustila niti niza. Pravi maratonski dvoboj je bil tudi med Paulinovo in Ivano Zero, v katerem je Založanka povedla z 2:0 v nizih, toda nadarjena šestnajstletna Izolčanka je bil v preostalih treh nizih bolj zbrana v končnici in izid izenačila. Do pomembne zmage je nato prišla Čokljeva, ki je prav tako v petih nizih premagala Rahotin Pavičevo. Še korak bližje ubranitvi naslova so bile varovanke Saša Lasana po zmagi Jane Ludvik nad Tjašo Supanič, piko na i pa je postavila  izredno razpoložena Paulinova, ki je brez izgubljenega niza premagala še bolj izkušeno Rahotin Pavičevo. Finalni dvoboji so sicer potrdili, da lahko vsaka igralka premaga vsako, kar je samo dobro za slovenski ženski namizni tenis.

Po tekmi je bila še najbolj razočaran strateg gostij iz Zaloga Bojan Pavič, ki je čestital Izolčankam na novem naslovu državnih prvakinj, ob tem pa dodal: "Žal mi je mojih igralk, saj se jim takšna priložnost več ne bo ponudila. Ko vidim, kako pridno delajo, čeprav morajo nekatere skrbeti za otroke in po naporni službi prihajajo na treninge, mi se dejansko smilijo. Tokrat nas je raztrgala mlada Paulinova, ki je na finalnih dvobojih stopnjevala formo. Imela je sijajen večer, kajti če bi Ivana premagala Paulinovo in Kristina Čokljevo, bi lahko bilo bistveno drugače". (ob)

Arrigoni Izola – Vesna Zalog 5:2
Čokelj – Zera 2:3, Paulin – Trelec 3:1, Ludvik – Pavič Rahotin 0:3, Paulin – Zera 3:2, Čokelj – Pavič Rahotin 3:2, Ludvik – Supanič 3:0, Paulin – Pavič Rahotin 3:0)
Skupno 2:1 v zmagah za Arrigoni.

Članki iz rubrike