gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 07.06.2018 18:49:35

Stephensova in Halepova v finalu Roland Garrosa

Prva teniška igralka sveta Simona Halep iz Romunije in Američanka Sloane Stephens bosta igrali v finalu turnirja za grand slam v Parizu. Stephensova je v ameriškem polfinalnem dvoboju ugnala Madison Keys s 6:4 in 6:4, Halepova pa Španko Garbine Muguruzo s 6:1 in 6:4 ter bo ostala prva igralka sveta tudi po tem turnirju.

Španec Rafael Nadal, prvi nosilec, je danes dobil v sredo prekinjen dvoboj četrtfinala proti Argentincu Diegu Schwartzmannu. Prvi igralec sveta je pokazal povsem drugačen obraz kot dan prej, ko je izgubil prvi niz, ob drugem pa pred prekinitvijo vodil s 5:3, tako da ni imel nikakršnih težav. Dvoboj je dobil s 4:6, 6:3, 6:2 in 6:2.

Ena izmed lovorik je že dobila naslovnika. Latisha Chan iz Tajvana in Hrvat Ivan Dodig sta zmagala med mešanimi pari. V finalu sta s 6:1, 6:7 (5:7), 10:8 premagala prva nosilca Gabrielo Dabrowski iz Kanade in Matea Pavića iz Hrvaške. Zmagovalca sta dobila 120.000 evrov, poražena dvojica pa polovice tega zneska.

Dva polfinala tenisačev sta se razvlekla na dva dneva igre. "Zame je bil to težak dvoboj. Diego je moj dober prijatelj in dober igralec. Danes sem bil precej bolj agresiven kot včeraj, odmor mi je dal časa za premislek," je dejal Nadal, ki se bo v polfinalu pomeril z Argentincem Juan Martinom del Potrom.

Tudi Argentinec je do zmage prišel pozneje, kot je načrtoval, saj so tudi njegov dvoboj proti tretjemu nosilcu Hrvatu Marinu Čiliću v sredo prekinili. Ob prekinitvi je bilo 6:6 in 5:5 v podaljšani igri. Danes je Argentinec dobil prvi točki in tako dobil "tie break", nato je izgubil drugi niz, naslednja dva pa dobil.

Drugi polfinalni par sestavljata Italijan Marco Cecchinato in Avstrijec Dominic Thiem.

Prva s trenutne lestvice WZA se je še tretjič uvrstila v finale grand slama v francoski prestolnici. V polfinalu je brez posebnih težav premagala nekdanjo zmagovalko tega turnirja Španko Garbine Muguruza, izid je bil 6:1 in 6:4. V finalu se bo pomerila z zmagovalko ameriškega dvoboja, v katerem je Sloane Stephens ugnala Madison Keys s 6:4 in 6:4.

"Mislim, da sem pokazala najboljši tenis, ki ga zmorem, to je bila najbrž moja najboljša partija na peščenih igriščih. V drugem nizu sem proti tekmici, ki jo zelo spoštujem in ki na tem turnirju še ni izgubila niza, zaostajala z 2:4, a sem se borila do konca, vedela sem, da če ponovim igro iz prvega niza, ne morem izgubiti. Zdaj sem v finalu, upam, da se bo ta končal lepše kot lani," je dejala Halepova, ki je v finalu igrala že leta 2014.


Romunka je v prvem nizu povsem nadigrala tekmico, dvoboj je odprla z vodstvom 5:0. V drugem je imela nekaj več težav, odločilna pa je bila deveta igra, ki jo je po 13 minutah in treh ubranjenih žogicah za odvzem servisa vendarle dobila.

Zdaj je že jasno, da bo Halepova ne glede na izid pariškega finala ostala prva igralka sveta tudi po tem turnirju.

* Izida, polfinale, ženske:

Sloane Stephens (ZDA/10) - Madison Keys (ZDA/13) 6:4, 6:4;
Simona Halep (Rom/1) - Garbine Muguruza (Špa/3) 6:1, 6:4.


Chanova in Dodig zmagala med mešanimi pari v Parizu
Latisha Chan iz Tajvana in Hrvat Ivan Dodig sta zmagala med mešanimi pari. V finalu sta s 6:1, 6:7 (5:7), 10:8 premagala prva nosilca Gabrielo Dabrowski iz Kanade in Matea Pavića iz Hrvaške. Zmagovalca sta dobila 120.000 evrov, poražena dvojica pa polovice tega zneska.

* Izid, finale mešanih dvojic:
Latisha Chan/Ivan Dodig (Taj/Hrv/2) - Gabriela Dabrowski/Mateo Pavića (Kan/Hrv) 6:1, 6:7 (5:7), 10:8.

Značke: tenis, pariz

Članki iz rubrike