Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 26.05.2018 22:13:10

Žagar deveti v Pragi, zmaga Lindgrena

Borut Cvetko
Najboljši slovenski speedwayist Matej žagar je na drugi dirki svetovnega prvenstva v sezoni 2018 v Pragi končal na devetem mestu in za las ostal brez polfinala. Zmagal je Šved Fredrik Lindgren.

Uvodno dirko SP je pred 14 dnevi v Varšavi Žagar končal na sedmem mestu, takrat je prišel do polfinala, danes pa sedem točk iz predtekmovanja ni bilo dovolj. Toliko jih je imel tudi Rus Artjom Laguta, ki pa je bil boljši v njunem medsebojnem obračunu in se je tako uvrstil v nadaljevanje.

Žagar je na stadionu Marketa, kjer zadnja leta nima veliko uspeha, v letih 2006 in 2014 pa je bil že drugi in tretji, dobro odpeljal le svojo tretjo vožnjo. To je z napadom v zadnjem krogu dobil, toda trem točkam za zmago je nato dodajal le še po eno za štiri tretja mesta v svojih preostalih štirih vožnjah, vse skupaj pa je bilo nato premalo za preboj med osmerico.


V finalu so se pomerili Rus Emil Sajfutdinov, Britanec Tai Woffinden, Poljak Patryk Dudek in Šved Fredrik Lindgren; slavil je slednji, ki je v zadnjih metrih za nekaj centimetrov ugnal Dudka, tretji pa je bil Sajfutdinov.

Skupno v SP je po dveh dirkah v vodstvu današnji zmagovalec Lindgren, ki ima 32 točk, eno več od Woffindna, tretji je Dudek s 24. Žagar je skupno sedmi s 16 točkami.

Sezona SP, serija Grand Prix, se bo s tretjo dirko nadaljevala 30. junija v danskem Horsensu.

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike