favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 26.05.2018 17:22:57

Ricciardo s prvega mesta v Monaku

Profimedia
Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull) je potrdil premoč z vseh treningov pred dirko za VN Monaka in dobil tudi današnje kvalifikacije za nedeljsko preizkušnjo formule 1 v kneževini. Iz prve vrste bo prestižno dirko začel še Ferrarijev dirkač Sebastian Vettel, tretje mesto si je privozil vodilni v SP Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

Ricciardo je dobil oba prosta treninga v četrtek, najhitrejši pa je bil tudi danes na zadnjem treningu pred kvalifikacijami. Za njegovo ekipo Red Bull bo prihajajoča dirka še posebej pomembna, saj bo avstrijsko moštvo na njej praznovalo jubilejni 250. nastop v formuli 1. Za nameček pa je postavil še nov rekord monaške steze, ta zdaj znaša 1:10,810.

Red Bull bo imel sicer na dirki bržčas le eno orožje, saj je mladi Nizozemec Max Verstappen po silovitem trčenju na treningu, končal se je sicer brez zdravstvenih posledic, izpustil današnje kvalifikacije in bo dirko začel z zadnjega mesta.



Za Red Bull je današnji "pole position" šele prvi najboljši startni položaj po letu 2016, ko je bil prav Ricciardo najboljši v kvalifikacijah Monaka, za Avstralca pa tudi skupno šele drugi v karieri.

Branilec naslova in vodilni v skupnem seštevku Hamilton ima pred monaško dirko v SP 95 točk, drugi je Vettel z 78, tretji pa drugi Mercedesov voznik Valtteri Bottas; današnje kvalifikacije je Finec končal na petem mestu, tik za rojakom Kimijem Räikkönenom (Ferrari), ki je sicer četrti v skupnem seštevku. Današnji zmagovalec kvalifikacij pa je po prvih petih dirkah sezone peti s 47 točkami.

Članki iz rubrike