favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 26.05.2018 17:27:50

V Velenju najbolje kaže Turku

V Velenju danes poteka drugi reli za državno prvenstvo. Po polovici dirke, vozniki so opravili šest od 12 hitrostnih preizkušenj, je v vodstvu Rok Turk (Peugeot 208 R5 T16). Državni prvak in zmagovalec prvega letošnjega relija za DP v Ajdovščini in Vipavi ima pred najbližjim zasledovalcem 44 sekund naskoka.

Drugi je z enakim dirkalnikom Madžar Gergely Fogasy, tretji pa Italijan Dario de Cecco (Hyundai i20 R5), ki zaostaja minuto in dve sekundi.

Od Slovencev so v prvi deseterici še Aleks Humar (Peugeot 208 R2) na šestem, Tim Novak (Opel Adam R2) na osmem in Denis Mrevlje (Peugeot 208 R2) na devetem mestu.



Do konca dirke v oklici Velenja, letos tam poteka že 33. izvedba tega tekmovanja, čaka dirkače še šest hitrostnih preizkušenj (skupna dolžina vseh na reliju je sicer 104 kilometre), po trikrat bodo prevozili "brzinca" Galicija in Vinska gora.

Cilj relija bo zvečer v Velenju. Na letošnji dirki nastopa več kot 70 posadk, tudi številne tuje, ki jih je privabil mednarodni del tekmovanja, saj reli šteje tudi za točke pokala Mitropa.

Značke: reli, dp

Članki iz rubrike