GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 06.04.2018 08:39:57

V Monaku se ne dajo, tradicija je močnejša: lepa dekleta bodo v kneževini še spremljala formulo 1

Ko trčita tradicija in sodobnost, mora ponavadi ena od strani popustiti. V formuli 1 so se tako letos morala posloviti dekleta, ki so bila del protokola dirk pred začetkom. A morda ne povsem; v Monaku so napovedali, da bodo na svoji dirki ohranili dolgoletno tradicijo in da bodo na njihovi dirki ob hitrih voznikih tudi lepa dekleta.

Slovo "grid girls", kot v angleščini imenujejo dekleta, katerih naloga je bila spremstvo dirkačev pred startom, nošenje startnih številk in pokroviteljskih dežnikov oziroma oznak ter še kakšna s promocijo formule 1 povezana dejavnost, je letos doseglo novo vodstvo formule 1.

Skupna Liberty Media, ki ima po novem v rokah vse niti dogajanja v tem tekmovanju, se je sklenila pri lovljenju zamujenih priložnosti - zaradi zaspanosti prejšnjega vodstva so ugotovili, da izgubljalo predvsem mlade navijače - ob uvedbi številnih tehničnih in tehnoloških novostih tudi zahvaliti za sodelovanje brhkim dekletom. Zaradi upoštevanja modernih družbenih standardov, enakopravnosti spolov in morebitnih očitkov nadlegovanja so sklenili, da njihova dejavnost ni več primerna, po novem so pred dirkami uvedli spremstvo otrok, kakršnega že poznajo nogometne ekipe.


A v Monaku veliko dajo na tradicijo, nenazadnje se hvalijo, da brez njih ne bi bilo formule 1, čeprav je prav njihova ozka in nevarna ulična trasa po sodobnih varnostnih in vse drugih standardih še najmanj primerna za dirko formule 1. Toda tradicija je tako močna, da si je lahko predsednik tamkajšnjega avtomobilskega kluba Michel Boeri privoščil napoved, da bodo na njegovi dirki dekleta spet stala ob dirkalnikih.

"Mi z Liberty nimamo nobenih težav, razen te zadeve z 'grid girls'. Naša dekleta bodo zraven, pa čeprav morda brez sponzorskih oznak. Kamere pa se bodo zanesljivo ustavljale na njih, one so vendar lepši del naše formule 1," je dejal v pogovoru za časnik Monaco-Matin.

Klasična preizkušnja v Monaku se bo odvijala 27. maja.

Članki iz rubrike