Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
16.09.2016 08:37:50
Deli članek:

Gajser o novem velikem konkurentu: Bomo videli, ali je najhitrejši!

Nikola Miljković

Iz Združenih držav Amerike se je vrnil kot dejanski kralj in z zlato številko dal vedeti, da je najboljši. V pogovorih s sedmo silo pa mu tako ni para, saj je tudi na dvorcu Štatenberg več ur z nasmeškom na obrazu odgovarjal na vprašanja novinarjev, kakopak tudi za vaš in naš športni časopis.

Tim Gajser – svetovni prvak v razredu MXGP. Kako se to sliši zdaj, ko ste lahko nekajkrat prespali in se začeli zavedati svojega dosežka?
Začneš se počasi zavedati, zagotovo. Počasi prihaja za tabo, sploh ko prideš domov, ob pogledu na vse vas tu (ob smehu pokaže na vse zbrane novinarje, op. p). Tu je še družina, vsi so veseli in ti čestitajo. Potem se začneš zavedati, da smo naredili res nekaj velikega, pravzaprav ogromnega. Prisotno je nepopisno veselje, občutkov sploh ni mogoče opisati z besedami. Res sem vesel, da sem bil eden tistih, ki lahko doživljajo takšne občutke, in res sem ponosen ter presrečen, da so se mi sanje, pravzaprav še ene od njih, uresničile.

Konkurenca bo od prihodnje sezone v MXGP težja tudi zaradi prihoda Jeffreyja Herlingsa, ki rad poudarja, da je najhitrejši dirkač v karavani …
Bomo videli, ali je najhitrejši (smeh).

Tako je. No, potem pa so poleg Herlingsa tu še Cairoli, Febvre, Nagl, ostali in vi kot aktualni prvak. Se vam že kaj cedijo sline pred novo sezono?
Pred nami je zagotovo ena najboljših sezon v zgodovini motokrosa. Že ta sezona je bila vrhunska, če gledamo kakovost voznikov in to, kdo vse je bil v MXGP. Drugo sezono pa se bo priključil še Jeffrey ter še nekateri drugi, Anstie, Tonkov in drugi vrhunski vozniki. Naslednja sezona bo zares nabita s konkurenco. Mislim, da bomo mi kot šoferji zelo uživali, ko se bomo priganjali. Vsi smo približno enako hitri, zaradi česar bodo uživali tudi gledalci ob progi in pred televizorji.

Celoten intervju s Timom Gajserjem si preberite v današnji tiskani izdaji Ekipe SN, ki si jo lahko zagotovite tudi v elektronski obliki!