Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
15.09.2016 18:33:21
Deli članek:

Slovenke optimistično v boj za evropsko prvenstvo

Drago Wernig - TAKA

Za slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco se bo v petek začel boj za drugo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo 2017 v Azerbajdžanu in Gruziji. To si bo poskušala izboriti na dveh turnirjih kvalifikacijske skupine F, v kateri so še Češka, Belorusija in Grčija. Prvi turnir bo v Brnu, drugi pa konec naslednjega tedna v Mariboru.

"Z opravljenim v pripravljalnem delu sem zadovoljen. Smo v dvigu forme in optimistično gledamo na tekmovanje. Naš cilj je uvrstitev na prvenstvo, ali direktno ali pa prek dodatnih kvalifikacij. Zato bo potrebno premagati reprezentance, ki so rangirane višje od nas, še posebno dobre so Čehinje in Belorusinje, obe ekipi sta bili na zadnjem evropskem prvenstvu uvrščene od 9. do 12. mesta in bosta v skupini favoritinje. Grkinje smo sicer v letošnji evropski ligi dvakrat premagali, a najbrž bodo v Brnu v močnejši postavi in zelo nevarne," je dejal selektor Bruno Najdič, ki računa na 14 igralk, v zadnjem trenutku je Meto Jeralo na mestu rezervnega libera zamenjala Anita Sobočan.

Slovenke so konec prejšnjega tedna odigrale tri prijateljske tekme s Slovaško, dvakrat so zmagale in enkrat izgubile. Pokazale pa so velik napredek v vseh elementih, kar kapetanki Marini Cvetanović in njenim kolegicam daje potrebno dozo samozavesti. Če bodo ponovile servise s tekem evropske lige, če jim bodo uspevale določene taktične zadeve, ki so jih uporabljale v evropski ligi, so zmožne pripraviti presenečenje in se uvrstiti vsaj na drugo mesto, ki bi jim prineslo uvrstitev v dodatne kvalifikacije. Prvouvrščena ekipa se bo na prvenstvo uvrstila neposredno.

Slovenke bodo kvalifikacije začele s tekmo proti Belorusiji, v soboto se bodo merile z Grčijo, v nedeljo pa z domačo Češko.