Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
05.06.2016 21:25:18
Deli članek:

Tarasenko in Škorja opozorila nase

psno
Najhitrejši trije iz Krškega Troy Batchelor, Vadim Tarasenko in Jurica Pavlic

Na stadionu Matije Gubca so z zelo zanimivo mednarodno dirko počastili občinski praznik občine Krško, zmaga pa je odšla v Rusijo.

Pred začetkom dirke so se vsi vozniki in gledalci, ki se jih je zbralo lepo število, z minuto molka počastili pred nekaj dnevi nesrečno umrlega voznika, Poljaka Krystiana Rempalo, ki se je ponesrečil na eni od dirk in kljub hitremu posredovanju ter tudi operaciji izgubil svoj zadnji boj.

Že v uvodnih vožnjah smo videli lepe boje, še posebej pa je bila privlačna tretja vožnja, ki se je na koncu pokazala kot odločilna za samo dirko. V njej so se pomerili branilec lovorike Hrvat Jurica Pavlic, izkušeni Poljak Gregorz Wallasek ter mladi dvojec, ki je odlično vozil v polfinalu mladinskega EP v Ljubljani, Rus Vadim Tarasenko in Ljubljančan Nick Škorja. Že s starta je na veliko veselje gledalcev potegnil mladi dvojec pred dvojcem z bogatimi izkušnjami. Rus je vse do konca uspešno odbijal napade Škorje, medtem ko je Poljak s težavami prišel do točke proti Pavlicu.

V kasnejšem toku dirke je odlične vožnje prikazal tudi Avstralec Troy Batchelor, ki je bil lani član serije GP. V medsebojni vožnji ga je vse do konca napadal Škorja, vendar ga ni uspel premagati, dobesedno na ciljni črti pa je Škorjo na zelo nesramen način prehitel Madžar Norbert Magoshi, ki je našega mladca pritisnil ob ogrado. Na srečo se je rešil padca in Madžaru namenil tudi nekaj besed ogorčenja.

Dodatni vožnji za prvo in tretje mesto je žal preprečil dež, zaradi katerega je dobesedno padel v vodo tudi pokal Franca Babiča. Velike zmage se je na koncu veselil mladi Rus Vadim Tarasenko pred Batchelorjem, tretji je bil lanski zmagovalec Jura Pavlic, odlično šesto mesto pa je osvojil Škorja.


Končni vrstni red
1. V. Tarasenko (Rus) 13
2. T. Batchelor (Avs) 13
3. J. Pavlic (Hrv) 12
4. G. Wallasek (Pol) 12
5. T. Suchanek (Češ) 9
6. N. Škorja 9
7. N. B. Jakobsen (Dan) 9
8. V. Grobauer (Nem) 6
9. P. Mesiac (Pol) 6
10. S. Mielnicuk (Ukr) 6
11. N. Magoshi (Mad) 6,
12. F. Wallner (Avt) 5
13. D. Štojs 5
14. Ž. Kovačič 4
15. J. Tabaka (Mad) 4
16. M. Ivačič 1