Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.06.2016 20:24:30
Deli članek:

Azijcem posamične zmage na Otočcu

Grega Wernig

Na mednarodnem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu na Otočcu je v moški konkurenci slavil Japonec Jun Mizutani, v ženski pa Tianwei Feng iz Singapurja. Slovenski predstavniki so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili že v petek.

Mizutani je v v moškem posamičnem finalu premagal Tajvanca Chuang Chin-Yuana s 4:3 (4, -7, -11, -9, 6, 7, 12), medtem ko je v ženski konkurenci Tianwei Feng ugnala Korejko Jihee Jeon s 4:2 (9, -8, -10, 5, 8).

Azijski predstavniki so prevladovali tudi v moških dvojicah, saj sta Kwan Kit Ho in Chun Ting Wong iz Hongkonga premagala Youngsika Jeounga in Sangsuja Leeja iz Severne Koreje s 3:0 (7, 9, 5). Edino neazijsko zmago sta v ženskih dvojicah priigrali Rusinji Marija Dolgih in Polina Mihajlova, ki sta bila s 3:2 (9, 9, -7, -6, 7) boljši od Korejk Jihee Jeon in Haeun Yang.

Slovenski namiznoteniški igralci so svoje nastope na glavnem turnirju Mednarodnega prvenstva Slovenije končali že v petek, ko so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili v prvem in drugem krogu v konkurenci posameznikov, neuspešni pa so bili tudi v prvem krogu tekmovanja dvojic.