Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
27.04.2016 18:01:23
Deli članek:

Valentino Rossi: Hočem biti kot Đoković!

Valentino Rossi je v Jerezu preteklo nedeljo dokazal, da še ni za staro šaro. Zmagal je pred mlajšimi tekmeci, po dirki pa je bil kakopak zelo dobro razpoložen.

Legendarni Italijan Valentino Rossi se je v eni od izjav celo poklonil teniškemu šampionu Novaku Đokoviću, potem ko so novinarji želeli vedeti, zakaj se je pred dobrim mesecem odločil angažirati 'trenerja'.

Spomnimo, da je Rossi v svojo ekipo povabil nekdanjega dirkača Luco Cadaloro, ki sicer nikoli ni postal svetovni prvak v elitnem razredu motociklizma. Osvojil je naslova v najšibkejšem in srednjem razredu (dvakrat). 

Reuters

"Želim si, da Luca ostane ob moji strani, saj su njegovi nasveti odlični," je začel Rossi, ki je v Jerezu slavil svojo 113. zmago v karieri, 87. med elito. Dominiral je od starta do cilja, končal pa daleč pred svojima rivaloma Jorgejem Lorenzom in Marcom Marquezom. 

"Menim, da bo najino sodelovanje tako uspešno kot je Novakovo z Borisom Beckerjem," je še dodal 37-letni dirkač, ki bo naslednjič dejaven na veliki nagradi Francije v Le Mansu. V skupnem seštevku za vodilnim Marquezom zaostaja 24 točk.

Reuters
Boris Becker in Novak Đoković